seizoen zeevrachtverzendingen weer van start

Eerste Zuid-Afrikaanse nectarines en perziken bij Capespan

Tholen - Capespan Continent heeft deze ochtend weer de eerste container Zuid-Afrikaanse nectarines en perziken ontvangen. Hiermee is Capespan Continent weer de eerste in de markt met zeevracht steenfruit uit Zuid-Afrika. "De laatste twee weken hebben we verschillende luchtvrachtzendingen met steenfruit ontvangen en met deze container gaat het nieuwe importseizoen 2012/2013 echt van start", vertelt Joep Jongmans, Product Manager Stonefruit and Subtropicals.


Later dan vorig seizoen

"Deze eerste aankomst per zeevracht is dit jaar een week later dan vorig seizoen", vervolgt hij. "Dit als gevolg van de latere start van de Zuid-Afrikaanse oogst. Het verschil in vergelijking met seizoen eind 2011 is ongeveer één tot twee weken. De reden van de latere start is dat Zuid-Afrika gedurende de laatste maanden een langere winterperiode heeft gehad. Dit heeft wel de goede basis gegeven voor het komende steenfruitseizoen: veel en goede bloemen tijdens de bloesemperiode en een goede zetting van het fruit. De vruchten die nu aan de bomen hangen, zijn van goede kwaliteit, rond en goed gekleurd.""In deze eerste container bevinden zich de nieuwe variëteiten Super Star nectarines en Amber Crest perziken die onder licentie semi exclusief door Capespan vermarkt worden. Voor deze eerste nectarines en perziken is sprake van een goede vraag en verkoop deze week. Zo goed als alles is al verkocht. De variëteiten Super Star en Amber Crest zijn moderne, smaakvolle en nieuwe variëteiten waarvan de productie in Zuid-Afrika de komende jaren toeneemt. Afgelopen seizoen ontvingen we deze variëteiten voor de eerste maal en dat waren slechts enkele palletten. Dit nieuwe seizoen ontvangen we enkele containers en voor de komende jaren wordt nog meer verwacht. Dit door meer productie van bestaande bomen en nieuwe aanplantingen die in productie komen."Goede aanvoer en volumes voor Kerst

Na deze eerste aankomst verwacht Capespan Continent nu wekelijks aankomsten via zeevracht containers. "De komende twee weken zal dit nog wel een beperkt volume zijn vanwege het wat latere seizoen in Zuid-Afrika. Voor de verkoopweken in december voor Kerst worden een goede aanvoer en volumes verwacht. Zuid-Afrika verwacht in totaal een grotere oogst van nectarines dit seizoen met name doordat nieuwe boomgaarden in productie komen. Ook voor perziken, abrikozen en pruimen rekenen we op een goede oogst met vergelijkbare volumes of iets hoger dan vorig seizoen. Voor de eerste vroege pruimen van de variëteit Pioneer in december wordt echter wel minder volume verwacht. De eerste containers met pruimen verwachten we in de eerste week van december, samen met de eerste abrikozen. Goede volumes abrikozen denken we juist voor en na Kerstmis te ontvangen. Na start up van het Zuid-Afrika steenfruitseizoen plannen we nectarines, perziken, abrikozen en pruimen vanuit Chili vanaf einde januari", besluit Joep.Voor meer informatie:
Joep Jongmans
Capespan Continent N.V.
Tel: +32 3 5460939
www.capespan.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.