Nieuwe oogst Tiger Pieperz 2.0 uit de grond

Afgelopen vrijdag oogstten HZPC en Pieperz de nieuwe Tiger Pieperz 2.0 in Marknesse, hoe toepasselijk, aan de Kleiweg. De verbeterde frietaardappel overtreft het ras van zijn voorganger doordat de friet van de Tiger nog romiger en krokanter is. Dit sluit aan bij de reputatie die Pieperz hoog te houden heeft. Met een 10- en een 9,5 werden zij namelijk respectievelijk 2e en 3e in de AD friettest met het eigen aardappelras Pieperz gekweekt door HZPC.

"Beste smaak speciaal voor Pieperz" 
Samen met HZPC heeft Pieperz geproefd en getest welke aardappel voor friet zorgt die nog romiger aan de binnenkant is en meer crunch aan de buitenkant bevat. Het nieuwe ras Tiger Pieperz 2.0 kwam zowel bij de consumenten als de medewerkers van Pieperz het beste uit alle testen.

De Tiger Pieperz 2.0 is slechts beperkt beschikbaar. Speciaal voor Pieperz zijn er een aantal hectares gepoot. Dit is genoeg om voor een aantal vestigingen vanaf 01 november 2018 t/m zomer 2019 overheerlijke Tiger Pieperz te bakken.

Raseigenschappen
De uitstekende smaak is een specifieke ras eigenschap evenals de romige textuur en krokante afbak. Zoals druiven geteeld op goede grond een betere wijn geven, geven de aardappels geteeld op de voormalige zeebodem van de Zuiderzee, een overheerlijke Pieperz aardappel. Deze gronden zijn uniform en geven een mooie constante kwaliteit. In dit droge seizoen bleek de keuze voor kleigronden ook een verstandige aangezien door beregening de uiteindelijke opbrengst en sortering heel goed is. Waar de meeste aardappeloogsten tegenvielen qua formaat van de aardappel, is de oogst van de Tiger uniek groot te noemen voor het jaar 2018.

In vergelijking met andere rassen welke getest en gerooid werden in Marknesse is bij de Tiger Pieperz het drogestofgehalte altijd op een goed niveau. De bakeigenschappen zijn dan ook uitstekend doordat de drogestofverdeling binnen de knol heel regelmatig is. Een werkelijk unieke eigenschap die o zo belangrijk is voor een goede frietaardappel.

Verder is de schil kenmerkend aan de Pieperz 2.0. De schil met tijgerprint, vandaar ook de naam Tiger, zorgt bij het bakken voor een nog krokantere beleving. De Tiger Pieperz worden bij Pieperz met schil en al gesneden en gebakken, dit zorgt voor een smakelijker, voedzamer en duurzamer frietje. Zogenaamde skin on is een trend welke stevig doorzet.

Voor meer informatie
HZPC
Andrik Waalkens
+31653371418
Andrik.waalkens@hzpc.nl 

Pieperz
Ton Verhoeven
+31613908896
ton@pieperz.eu 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.