David Hage, Alvantho:

"Vroege aardappeloogst wordt ondergewaardeerd"

Tholen - De aardappelveiling in Sint-Annaland kwam medio september alweer tot een einde. Veilingdirecteur David Hage blikt terug op een tegenvallend seizoen voor de vroege aardappelen. "De prijzen zijn dit jaar dan wel redelijk overeind gebleven, maar de kilo-opbrengsten zijn enorm tegengevallen. Zeker bij de start van het seizoen waren de prijzen maar gewoontjes. Mij bekruipt toch het gevoeld dat de vroege oogst wat ondergewaardeerd wordt."

"Telers hebben veel kosten gemaakt voor het beregenen, maar het is niet zo dat het eindsaldo erg positief is. We zijn natuurlijk voor onze begrippen laat gestart op 12 juni. Daarmee hebben we aan de voorkant van het seizoen toch een stuk omzet laten liggen. Nu was de afloop van het seizoen wel goed met interessante prijzen, maar aan de voorkant hebben we toch een stuk omzet gemist."

"Zo zie je maar dat elk jaar weer op zichzelf staat. Gelukkig hebben we dankzij de weersomstandigheden weinig kwaliteitsproblemen gehad. Verder was opvallend dat de beschikbaarheid van Doré en Bildtstar na een aantal stugge jaren in de afzet aanmerkelijk lager was dan andere jaren", besluit David.

Voor meer informatie:
Veiling Sint-Annaland
Tel: 0166 - 65 2450
Fax: 0166 - 65 3488
veiling.sa@alvantho.nl
www.alvantho.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.