China: grotere export diepgevroren AGF door Europese zomerhitte

"In de afgelopen zomer hadden veel Europese landen te lijden van meerdere hittegolven. Er werden op verschillende plekken constant temperaturen van recordhoogtes gemeten. Dit heeft geleid tot veel schade binnen de Europese AGF-sector. De groentenoogst is in veel teeltgebieden scherp afgenomen. Dit heeft echter ook voor mogelijkheden gezocht voor Chinese exporteurs van verse en diepgevroren groente," aldus Xu Chuangang van Rizhao Green Extension Food.

"Dankzij de afname binnen de Europese groententeeltsector is de export van onze diepgevroren groenten naar Europa dit jaar iets toegenomen. Ondanks dat onze diepgevroren groenten van goede kwaliteit is, wijken veel Europese importeurs wegens onze iets hogere prijzen uit naar andere landen, zoals Egypte, India en Zuid-Amerika."

"Dit jaar begon het Chinese uienseizoen in mei. Wegens de extreme weersomstandigheden is de uienopbrengst in een aantal grote teeltgebieden fors afgenomen. Op nationaal niveau is de totale opbrengst ten opzichte van vorige jaren significant geslonken."

"We zijn als bedrijf gespecialiseerd in het telen en exporteren van diepgevroren groene asperges, knoflook, uien, witte bloemkool en andere groentensoorten in het district Jixian bij de stad Rizhao in Shandong. Onze groenten worden voornamelijk via zeetransport geëxporteerd naar landen als het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, Duitsland en Spanje. In buitenlandse markten zijn onze groene asperges het meest populair. Dit komt voornamelijk omdat consumenten goed op de hoogte zijn van de voedingswaardes van deze groentensoort. Bovendien zijn groene asperges schaars wegens de beperkingen voor de teelt hiervan in deze landen."

Voor meer informatie:
许传刚(Ross)
日照绿拓食品有限公司
RIZHAO GREEN EXTENSION FOOD CO.,LTD
Tel:+86 186 1362 7219
Email:18613627219@vip.163.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.