Luc Deroulers, Eurocelp:

"Het VK zal meer aardappelen importeren"

Aardappeloogsten zijn laag in Europa, maar sommige streken in Frankrijk doen het goed door irrigatie. Luc Deroulers, Eurocelp: "De oogsten zijn goed, maar de maten variëren van groot naar erg groot. We hebben ook ongebruikelijke roestplekken op sommige partijen gezien, zoals op Agata en Monalisa."

"De markt zal dit jaar gunstig zijn. Het VK zal bijvoorbeeld meer importeren. Maar met het prijsniveau en het transport zullen de koper en verkoper verliezen als de partij niet goed is. Het is daarom belangrijk om te weten wat je koopt."

Kwaliteitsbeoordeling
Luc werkt bij Eurocelp, waar de kwaliteit van aardappelen automatisch gecheckt wordt. "Een camera bekijkt de grootte en uiterlijke kwaliteit. Een analyse van 20 kg wordt met foto's en maten van de droge materie online op een klantenaccount gezet. Van deze dienst kan op twee manieren gebruik gemaakt worden: een analyse door ons of het gebruiken van onze apparatuur in het lab van een klant."

Eurocelp richt zich op de hele sector: telers, tussenhandelaren en verpakkers. "Voordelen zijn snelheid, accuratesse, objectiviteit en consistentie voor kopers en verkopers."

Sinds dit jaar gebruikt Eurocelp AI om groene en beschadigde aardappelen te detecteren en classificeren.

UNPT
Luc: "In Frankrijk promoot het UNPT (National Union of Potato Producers) de Eurocelp omdat het contractuele relaties mogelijk maakt. De dienst is interessant voor het veiligstellen van aankopen in Frankrijk vanuit het buitenland. Het sales team spreekt Engels, Duits, Spaans, Italiaans en Frans."

Voor meer informatie:
Eurocelp
Hôtel d'entreprises - Activité 9
13 rue marie curie
10430 Rosières-près-troyes
+33 952 048 274/+33 674 944 283
luc.deroulers@eurocelp.com
www.eurocelp.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven