Onzekerheid voor Ecuadoriaanse telers en exporteurs van pitaja

Xavier van Organpit: “We zijn begin september begonnen met de oogst van de gele pitaja. De volumes zijn laag door de kleine hoeveelheid bloesem. In Ecuador oogsten we twee keer per jaar. Het begin van dit jaar was dramatisch door het overaanbod dat uit Hong Kong op de markt kwam."

Hij legt uit dat het merendeel van het Ecuadoriaanse productie naar Azië geëxporteerd wordt behalve naar China. "De afgelopen jaren nam de teelt toe door het idee dat de vraag zou groeien en nieuwe markten zouden openen. Nu zijn de telers en exporteurs onzeker. De prijzen zijn instabiel en er is niet genoeg ruimte op de markt als de volumes blijven stijgen."

VS open voor export
“Gelukkig is de VS geopend voor onze export. Het duurt nog wel een poosje voor we er grotere volumes heen kunnen brengen. Landen buiten Azië zijn nog niet zo bekend met de gele pitaja. De vraag uit deze landen is veel lager dan die we bijvoorbeeld uit China zouden kunnen krijgen."Xavier vertelt dat als China niet opengaat er geen goed alternatief voor gele pitaja uit Ecuador is. "Ik ben bang dat de situatie zich dan steeds herhaalt. Dit zal investeringen tegenhouden, maar we moeten in de teelt investeren voor het geval China opengaat en we een groter aanbod nodig hebben. Het is momenteel een moeilijke situatie voor de telers."

Voor meer informatie:
Xavier Mejía Román
Organpit
Tel: +593 32313100
Cel: +593 983393755
E: xmejia@organpit.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.