Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kristha Heibrink, Kwekerij LOF:

"Witlofprijzen weer wat opgeklommen door exportvraag"

Tholen - Eind 2010 namen Jan en Inge de Vries uit Espel een nieuwe witlofkwekerij in gebruik met elf moderne kweekcellen voor de productie van witlof en roodlof. Witlofkwekerij LOF heeft een capaciteit van 3 cellen per week. Dat is ongeveer 45.000 kg verse kroppen op weekbasis. Vanaf november 2010 verzorgt de kwekerij de afzet in eigen beheer. De klantenkring bestaat uit retail -service-providers, groothandel, exporteurs, horeca en AGF-specialisten.



Verkoopster Kristha Heibrink vertelt dat de witlofprijzen momenteel weer wat toenemen. "Er komt weer wat meer trek in witlof, voornamelijk de vraag vanuit exportlanden ligt daaraan ten grondslag. Momenteel ligt de prijs rond de 90/95 cent. Overigens exporteren wij zelf minimaal, maar leveren wij witlof en roodlof aan exporteurs, die het product wereldwijd distribueren. Het is gunstig voor de witlofverkoop dat het wat kouder wordt, dan eten mensen toch meer witlof. Onze cellen zijn elke week leeg, maar zeker in de zomer moet je er soms wel harder aan trekken."



De afzet van roodlof heeft volgens Kristha het hele jaar goed gelopen. "We zijn deze week begonnen met de nieuwe roodlof, maar ook het oude product heeft steeds goed doorgelopen. Wanneer een afnemer een speciale wens heeft op gebied van sortering of verpakking, dan staat kwekerij LOF daar voor open. De prijsvorming kan op dagprijs, weekprijs of seizoen. We zoeken klanten die op tijd willen bestellen zodat we al voor het oogsten weten voor welke klant de witlof is, in welke sortering en in welke verpakking. Voorverkoop verhoogt de rust in het bedrijf en zo kan iedere klant op maat en op tijd worden bediend."



Witlofkwekerij LOF levert de wit- en roodlof onder andere in 5kg EPS, dozen van 3 of 5 kg en in flowpack van 300 of 500 gram. "We maken ons sterk voor een uniform product in de verpakking. Dus niet dat er puur op gewicht wordt afgewogen", zegt Kristha. Volgens de verkoopster is de Nederlandse witlofconsumptie redelijk stabiel, maar zijn voornamelijk de oudere consumenten de grootste witlofeters.

Voor meer informatie:
Witlofkwekerij LOF
Pilotenweg 28/1
8311 PL Espel
Tel. +31 (0)527 271 375
Fax. +31 (0)527 271 032
info@witlofkwekerijlof.nl
www.witlofkwekerijlof.nl