Kleine aardappelen zorgen dit jaar voor probleem bij McDonald's

Tholen – Als gevolg van de droogte zijn de aardappelen dit jaar kleiner dan gebruikelijk. Vanwege de kleine maten aardappelen zullen ook frieten dit jaar korter uitvallen. Dit stelt fastfoodketen McDonald's voor een probleem. “Als de frites niet aan onze specificaties voldoen, heeft dat effect op de gespecialiseerde apparatuur in de keuken die de frites afwegen, positioneren en bakken”, vertelt Eunice Koekkoek van McDonald's Nederland. “De apparatuur is precies afgestemd op de specificaties die wij doorgeven aan onze leveranciers. Door de kortere frieten moeten we onze apparatuur opnieuw gaan afstellen.”

McDonalds heeft met de kennis, die ze nu hebben, wel ingestemd om deze aardappeloogst te zullen gebruiken voor de Franse frietjes. “De gasten zullen kortere frietjes niet van ons gewend zijn, maar het is niet anders. Het betekent niet dat de porties minder gram zal gaan bevatten, alleen zal de lengte wat afwijken. We hebben onze medewerkers in de restaurants hierover geïnformeerd en wanneer de gasten vragen over de producten hebben, worden die beantwoord op onze sociale kanalen”, aldus McDonald's.

Leveranciers
“Naast de kwaliteit van onze producten staat ook de relatie met onze leveranciers voorop. Deze extreme situatie wordt ook met hen besproken. De leveranciers bespreken dit op hun beurt weer met de telers. Wij begrijpen dat de droogte gevolgen heeft voor de gehele aardappelproductie en dat er een grote operationele uitdaging is ontstaan”, zegt Eunice.

Innovator
In Nederland is Lamb Weston/Meijer de leverancier van frites aan McDonald's. Het aardappelras wat wordt gebruikt voor de Franse frietjes is het ras Innovator. De aardappelen die worden verwerkt komen voor een derde uit Nederland, 40% uit België en 10% uit Frankrijk en Duitsland.

Voor meer informatie:
McDonalds Nederland
Paasheuvelweg 14
1105 BH Amsterdam
020-2254000
www.mcdonalds.nl  

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven