Wordt het Chinese knoflookareaal in 2018 verkleind en gaan de prijzen in 2019 omhoog?

Het plantseizoen voor knoflook is begonnen. Dit jaar is het plantareaal voor knoflook licht afgenomen. Daar hebben telers verschillende redenen voor. De lage prijs tijdens de zomer is er een van. Doordat er minder geteeld wordt, denken veel mensen dat de prijzen volgend jaar zullen stijgen. Maar is dat ook zo?

Volgens statistieken is de hoeveelheid opgeslagen knoflook in 2018 nog relatief groot en misschien komt niet alles op de markt. Wanneer dit jaar het areaal wordt verkleind, kan dat leiden tot een situatie in 2019 waarin het aanbod kleiner is dan de vraag. De prijs zal dan zeker stijgen. Wanneer het areaal dit jaar wordt verkleind zonder dat dit effect heeft op de vraag en het aanbod, dan is dat niet gunstig voor de knoflookprijs . Dit jaar zal er geen 'al te goedkope' situatie ontstaan. Het is moeilijk om een raming te maken voor de prijs van knoflook in 2019.

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.