Aanvoer zuurzak in Verenigde Staten groeit

Nu het natte seizoen in Grenada aangebroken is, komt er steeds meer zuurzak in de Verenigde Staten aan. "Het volume zuurzak groeit. Ik krijg wekelijks zo'n 2 tot 2,5 ton binnen," vertelt Dennis Sever van Exotic Growers uit Florida. "Nu het regenseizoen is begonnen, zullen de volumes tot aan januari - februari blijven groeien."

Hoewel het stekelige zoetzure fruit, dat uitgelepeld kan worden, ook in de zomer in Grenada groeit, is de beschikbaarheid ervan in deze periode wisselend. "In de zomer hadden we veel last van kwaliteitsproblemen. Telers vertelden me dat de teelt niet op commerciële schaal plaatsvindt. In de zomermaanden wordt er niet geïrrigeerd en omdat het dan droog is, heeft de kwaliteit van het fruit daaronder te lijden," vervolgt Sever. 

Over het algemeen is zuurzak, afgezien van enkele onderbrekingen, vrijwel jaarrond verkrijgbaar. 

2017 was een totaal ander seizoen

Met de verkrijgbaarheid is het dit jaar heel wat anders gesteld dan in 2017. "Vorig jaar kon ik geen zuurzak leveren omdat de oogst erg slecht was mede als gevolg van orkaanschade," vervolgt Sever. "Het jaar daarvoor hadden we vanaf eind september tot begin februari een prima aanvoer. De volumes pieken voor ons bij zo'n 5 tot 6 ton per week."

Ondertussen blijft het fruit populair bij mensen die er vertrouwd mee zijn, met name in Aziatische en Indiase kringen. "Mensen die dit fruit kennen, vragen erom. De overige consumenten kennen het niet en zijn niet bereid om de hoge prijs te betalen," legt hij uit. "Het voorgaande jaar hebben we het fruit in aanloop naar het seizoen aan de oostkust gepromoot. De vraag groeide enigszins maar de meeste mensen bleken alleen nieuwsgierig te zijn want kort daarna daalde de afzet weer."

Lees hier meer over de medicinale werking van de zuurzak

Voor meer informatie:

Dennis Sever
Exotic Growers, Inc.
Tel: +1 (305) 393-1556
dennissever@icloud.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven