Peru: Avocadoexport 2012 voldoet niet aan verwachtingen

Eerder dit jaar werd de Peruaanse avocado export voor 2012 nog op 120.000 ton geschat (ter waarde van €157 miljoen). De vruchten vielen op de grond voordat ze rijp waren en een deel van de vruchten was van slechte kwaliteit. Hierdoor werd er slechts 90.000 ton geëxporteerd (ter waarde van €125,8 miljoen). Dit is 10.000 ton meer dan in 2011 toen er 80.000 ton werd geëxporteerd voor hetzelfde bedrag.

Fernando Cillóniz Benavides, directeur van consultancybedrijf Inform@cción, stelt dat het hoge percentage van te vroeg gevallen vruchten veroorzaakt werd door een managementprobleem. In combinatie met het weer zorgde dit voor een lagere productie dan afgelopen jaar. De toegenomen exportcijfers waren dan ook te danken aan de komst van nieuwe boomgaarden. De afgenomen waarde van de vruchten werd veroorzaakt door de zwarte plekken die op veel avocado's waren terug te vinden.
Volgens Benavides zijn deze plekken zorgwekkend omdat de vruchten er aan de boom prima uitzien en ook tijdens het koelen en verpakken is er nog niets te zien. De kleurafwijkingen ontstaan dus tussen de verpakkingsfaciliteit en de plaats van bestemming.

'Het is duidelijk een postharvest probleem, maar er spelen een aantal andere factoren mee. Misschien ligt het aan een incorrecte oogstwijze waardoor de vruchten ineens worden blootgesteld aan veel vocht en er een schimmel kan ontstaan. Misschien worden ze niet goed gekoeld en misschien zijn de containers besmet met een schimmel,' aldus Benavides.

Bron: Agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.