Patrick Stoffels, Gaia Herbs:

"Kruidenmarkt schakelt over van Europa op Israël en Kenia"

Tholen - De Europese kruiden maken langzamerhand weer plaats voor het Afrikaanse en Israëlische product. "Wij hebben een goed Europees seizoen gehad. Door de warmte is er wel product kapot gegaan, waardoor de vraag naar kruiden uit Kenia en Israël erg goed was. Met name de beschikbaarheid van bieslook was beperkt. Hierdoor was de vraag naar kruiden uit Kenia enorm", vertelt Patrick Stoffels van het Europese verkoopkantoor van Gaia Herbs uit Poeldijk.

"De vooruitzichten voor de kruiden zien er goed uit. We hebben een redelijke aanvoer vanuit Marokko gehad en zien nu producten zoals bieslook en tarragon weer beschikbaar komen uit Israël", vertelt Patrick. "Daarbij is de algehele tendens in de kruidenmarkt veelbelovend. Je ziet gewoon dat steeds meer mensen verse kruiden gebruiken thuis."

Gaia richt zich voornamelijk op de productie van kruiden, maar heeft ook exoten in het assortiment. "Ook de exotenverkoop verloopt goed. We zijn net begonnen met het seizoen van de gele pitahaya en de rode pitahaya. Limequats, Buddah fingers en granaatappelen zijn ook goed beschikbaar."

"Maandag 1 oktober gaan wij starten met het Israëlische vijgenseizoen (Autumn Honey). Naast de producten uit Kenia en Israël doen we nu ook zoete aardappels uit Spanje."

Voor meer informatie:
Gaia Herbs BV
ABC Westland 131
2685 DB Poeldijk
Tel: +31 850498540
Mob: +31 630038482
patrick@gaiaherbs.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.