Alexis Mul, Ibergarlic:

"Dramatisch Spaans knoflookseizoen kwam niet als een verrassing"

Tholen - "Het gaat voor geen meter", zo luidt de kernachtige conclusie van Alexis Mul van Ibergarlic uit Montilla (Cordoba) over het Spaanse knoflookseizoen. Nu had de Nederlander, die al jaren in Spanje woont en werkt daar wel rekening mee gehouden na het slechte seizoen vorig jaar. "Maar nog iets slechter dan verwacht."

"Spanje ging dit jaar met een grote oude voorraad het nieuwe seizoen in, mede omdat vele boeren onverkoopbare knoflook maar weer gezaaid hebben. Feitelijk gaat het al enkele jaren erg slecht in de Spaanse knoflook. Grote telers hebben de afgelopen jaren veel geld verloren en de meesten staat inmiddels het water aan de lippen. Of het nog goed komt met de Europese knoflookteelt is iets wat ik mij ten zeerste afvraag."

"Spanje kon zich altijd onderscheiden met de kenmerkende Morado knoflook met zijn rode tenen en mooie witte schil. Deze Morado-knoflook heeft meer smaak, is langer houdbaar en is zo ongeveer de beste knoflook die er te vinden is, echt onvergelijkbaar met bijvoorbeeld de Chinese knoflook. Helaas zijn veel telers gestopt met de teelt van deze soort, omdat hij vanwege zijn kleinere maat en lagere opbrengst per hectare te duur is," vertelt Alexis.

"Wij leggen ons ook dit seizoen voor een groot deel toe op de Chinese knoflook en gember. Chinese knoflook begon dit seizoen met erg lage prijzen, maar nu lijken deze weer wat op te lopen."

Voor meer informatie:
Alexis Mul
Ibergarlic S.L.
Ctra. Co 4207 Km, 0,5
14550 - Montilla (Cordoba)
Spanje
Tel: +34 957 664316
Fax: +34 957 653240
info@ibergarlic.com
www.ibergarlic.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.