Podiumplek voor Nederland tijdens de internationale Linde Staplercup

Afgelopen vrijdag 21 september vond de 12e editie van de internationale Linde Staplercup plaats in Aschaffenburg, Duitsland. Het Nederlandse team, bestaande uit Tonny Koster, Alexander Starzew en Arend-Jan Beens, eindigde op de 3e plaats.

De Nederlandse heftruckchauffeurs reden onder luid gejuich van de meegereisde fans een hele snelle eerste en tweede voorronde. Dit resulteerde in een vijfde plaats in het tussenklassement en een plaats in de halve finale.

Nederland streed in de halve finale tegen Rusland. De Russen waren als tweede uit de voorrondes gekomen en dus een zware tegenstander. Het geluk was echter aan de zijde van de Nederlandse chauffeurs. Na een minuut bleek dat Rusland gediskwalificeerd werd omdat ze buiten het parcours gereden hadden. Omdat de halve finale op basis van een knock-out systeem gereden wordt, plaatsten de Nederlanders zich zo direct voor de finale.
Italië, Duitsland en Nederland mochten tegen elkaar strijden in de (regenachtige) finale.

In deze spannende finale bleek Duitsland weer de snelste. Italië werd met slechts een paar seconden verschil tweede en onze Nederlandse chauffeurs behaalden een zeer verdienstelijke derde plaats.

De mannen van het “Nederlandse Dream Team’’ zijn in het dagelijkse leven werkzaam de logistieke sector. Tonny Koster werkt bij Scelta Products B.V. (Kruiningen), Alexander Starzew bij Jabil Circuit Nederland (Venray) en Arend-Jan Been is werkzaam bij MBI Beton BV (Kampen).

De Staplercup is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Duitse heftruckfabrikant Linde. Inmiddels is dit kampioenschap, dat ooit begon als hét Duitse kampioenschap heftruckrijden, uitgegroeid tot een internationaal evenement. Dit jaar deden 13 landen mee.

Voor meer informatie: 
MotracLinde
Rondebeltweg 51
1329 BP Almere
T: 088 7377 800
www.motraclinde.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.