Del Monte bestelt zes nieuwe containerschepen

Del Monte Fresh Produce heeft een contract gesloten voor de bouw van zes containerschepen die ingezet zullen worden voor het transport tussen Midden- en Zuid-Amerika en Amerikaanse havens. De nieuw te bouwen schepen zijn in eerste instantie bedoeld ter vervanging van de vloot aan de Amerikaanse Oostkust. Het eerste schip zal naar verwachting eind 2019 opgeleverd worden.

"Del Monte was een van de eerste grote bananentelers, die het SCS Carbon Neutral Certificaat ontving voor haar bananenplantages in Costa Rica. Deze nieuwe schepen vormen een verdere bijdrage aan het realiseren van onze duurzaamheidsdoelstellingen," licht Dennis Christou van Del Monte toe. 

"De zes ultramoderne containerschepen betekenen niet alleen een uitbreiding van onze vrachtcapaciteit maar zullen daarnaast een aanzienlijke vermindering van de luchtvervuiling en brandstofverbruik opleveren. De nieuwe energiezuinige schepen zijn zo ontworpen dat ze aan de strenge nieuwe emissieregels van het IMO (International Maritime Organization) voldoen, die vanaf 2020 gaan gelden," aldus Christou. 

De zes schepen werden ontworpen door het Shanghai Merchant Ship Design & Research Institute en zullen worden gebouwd door CSSC Huangpu Wenchong Shipbuilding. Elk schip zal een capaciteit van 634 40ft containers hebben. De nieuwe schepen hebben een lengte van 192 meter, een breedte van 30 meter en diepgang van 9,3 meter. 

Voor meer informatie:

Isabel Carratero 

Del Monte Fresh Produce N.A., Inc. 

Tel: +1 (305) 520-8400 
icarretero@freshdelmonte.com
www.freshdelmonte.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.