Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Eerste oogst Maxim vroege kaki

De eerste Italiaanse plantages met Maxim kaki -geplant in 2016- worden geoogst. Maxim is een ras uit de citrus exotische groep en wordt alleen verhandeld door het Italiaanse Comercial Gallo. Het ras is beschermd met een beperkt aantal oogsten voor de Italiaanse markt.

Maximplant van 18 maanden


In Italië kan de kaki al geoogst worden tijdens de eerste helft van september. Het meest karakteristieke is dat het fruit direct van de boom gegeten kan worden zonder voorbehandeld te zijn.

Maxim fruit is lang houdbaar en kan zonder problemen de versmarkt bereiken. Maxim is vroeg fruit en wordt geoogst wanneer andere rassen nog niet beschikbaar zijn en daarom is de vraag ernaar hoog. De kaki is oranje van kleur en heeft een bolle vorm, stevig pulp en is van een goed formaat met een gemiddelde diameter van 70/80 mm en een gewicht van 250/300 gram.

De planten produceren veel fruit. Volgroeide planten met een beplanting van 600 planten per ha produceren 45.000 kg fruit tijdens een oogst in etappes gedurende 15 dagen.

Contact:
Comercial Gallo Srl
Sp 103 c.da Furnoli
74016 Massafra (TA)
Tel.: (+39) 335 5332359
Email: info@comercialgallo.com

Web: www.comercialgallo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.