Nieuwe aardappellijn beantwoordt aan consumentenvraag naar gezonde keuzes

In 2016 introduceerde het AMerikaanse EarthFresh de aardappellijn Nutrispud met de laag glycemische (hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen) Carisma aardappel in de hoofdrol. "Het is de eerste aardappel waarvan de koolhydraten van nature langzaam vrijkomen," legt Stephanie Cutaia van EarthFresh uit. "Als product met een laag glycemische index levert Carisma gedurende een langere periode energie en dat kan helpen het lichaamsgewicht op peil te houden. Carisma is ideaal voor diabetici, gezondheidsbewuste consumenten en mensen die zich bezig houden met sport en voeding."

Vergeleken met de traditionele Russet
EarthFresh ontwikkelde de Nutrispud-lijn om tegemoet te komen aan de consumentenvraag naar gezondere producten. "Hoewel onze conventionele en biologische aardappelen van nature ook al erg gezond zijn, veel vitamine C, kalium en vezels bevatten en bovendien glutenvrij en vetarm zijn, zijn onze Nurtispud aardappelrassen nog rijker aan bepaalde specifieke voedingstoffen," vervolgt Cutaia. "Alle rassen zijn onderzocht en door middel van laboratoriumtesten vergeleken met de traditionele Russet aardappel."

Meer antioxidanten

De nieuwste toevoeging aan de Nutrispud-lijn is Vitality. Het product zal naar verwachting vanaf half oktober in de winkels liggen. "Het is een kleurrijke mix van paars-, geel- en roodschillige aardappelen. De rassen die voor deze mix gebruikt worden bevatten meer antioxidanten dan gewone aardappelen. De antioxidanten die deze rassen bevatten, zijn onder meer anthocyanen en vier soorten carotenoïden: antheraxanthine, luteïne, zeaxanthine en violaxamthine. Eén gemiddelde portie (110 gram) Vitality aardappelen levert 566,5 mg anthocyanen, terwijl een gemiddelde portie gewone aardappelen 137,5 mg levert," aldus Cutaia. 

De aardappelen voor de Nutrispud-lijn worden in heel Canada geteeld. De reacties op Carisma waren uitstekend en de vraag op de Canadese markt is groot. "We hopen dat Vitality na haar introductie volgende maand net zo goed ontvangen zal worden. We worden zelfs vanuit de Verenigde Staten gebeld en gemaild maar we mogen onze Nutrispud-lijn hier niet afzetten omdat de FDA producten met een lage glycemische index niet erkent."

scutaia@earthfreshfoods.com 
www.earthfreshfoods.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven