Dennis van Tricht, AGF-Direct

"Hollandse bloemkoolseizoen loopt tot december door"

Tholen - "We verwachten dat het Hollandse bloemkoolseizoen nog 9 weken doorloopt. De latere aanplant heeft zich goed kunnen ontwikkelen en tot december zal er nog voldoende Hollandse bloemkool beschikbaar zijn. Het seizoen loopt dus wat langer door dan gemiddeld", vertelt Dennis van Tricht van AGF-Direct. De stemming op de markt is goed, met uitschieters van boven de 2 euro per stuk. De prijsvorming in de maand september lijkt daarmee de eerdere verliezen, die tijdens de warme zomermaanden genomen moesten worden, te compenseren.

De prijsvorming van broccoli is echter niet bevredigend,  meldt Dennis. “We hadden gehoopt dat er ook voor broccoli wat extra’s op de prijs zou komen, maar de prijzen blijven matig. In de teelt is heel veel werk verzet, telers hebben werkweken van 100 uur moeten maken om de broccolipercelen te beregenen, maar telers zien dat niet terug in de prijzen.“ Wat daarnaast meespeelt is dat de opbrengsten lager zijn. “We richten ons altijd op de 500 gram broccoli maar moeten nu kleiner snijden om toch de kilo’s te halen.”

Het broccoliseizoen zal tot week 45 doorgaan. Of de producties zich nog herstellen is niet te goed in te schatten. Dennis: “Zeker in de 500 grammen markt wordt het een uitdaging om alles te kunnen leveren. Alles hangt af van het weer de komende tijd.”

Het is momenteel kookweer dus de afzet voor beide groenten loopt goed door. Het merendeel  van de bloemkool en broccoli wordt opgenomen op de Nederlandse markt, de export valt wat tegen volgens Dennis. En bloemkool is beter af te zetten dan broccoli. “Al met al is het broccoli is het een heel moeilijk en vervelend jaar.”

Voor meer informatie
AGF Direct
Dennis van Tricht
Groothandelsmarkt 2
1681 NN, Zwaagdijk
Tel: 085-3032632
dennis@agfdirect.nl
www.agfdirect.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.