Logistiek park WDP Breda gaat laatste fase in

Lidl huurt 55.000 m² nieuwbouw in Breda op voormalige Greenery-vestiging

Na de afbraak van de bestaande loods (ex-The Greenery), is WDP gestart met de realisatie van een nieuwbouwmagazijn van circa 55.000 m² dat na oplevering  zal worden gehuurd door Lidl op basis van een lange termijn huurcontract. Lidl zal in dit pand zijn foodactiviteiten – voorheen op verschillende kleinere locaties – consolideren.

Deze verhuring bevestigt andermaal het lange termijn partnership tussen WDP en Lidl. Na de huur van de locaties te Moerdijk en Hazeldonk in Nederland en het pand te Genk in België, is dit meteen het vierde WDP-warehouse dat door de retailer voor lange termijn wordt gehuurd.

WDP Breda
In het voorjaar van 2015 verwierf WDP de voormalige site van The Greenery te Breda, met de bedoeling deze locatie verder uit te bouwen en te herontwikkelen naar een hedendaags logistiek park, gedeeltelijk voor de AGF-activiteiten van The Greenery en Euro Pool System. De realisatie van het nieuwbouwmagazijn voor Lidl vormt het sluitstuk van deze herontwikkeling die zal afgerond zijn midden 2019 en een geschikte vastgoedoplossing biedt aan meerdere klanten op een terrein van in totaal 80.000 m² aan vastgoed en een gezamenlijk investeringsbudget voor WDP van circa 50 miljoen euro.

Immers, onmiddellijk na de aankoop van deze site, werden de zachtfruitactiviteiten van The Greenery ondergebracht in een nieuw distributiecentrum van 12.000 m² en samengevoegd met de bestaande fust-loods en wasinstallatie van Euro Pool System – waar het reinigen van kratten wordt uitgevoerd door The Greenery. Naderhand werd een aanpalend gedeelte van de locatie, gelegen op het IABC-industrieterrein, verworven en verhuurd (ongeveer 10.000 m²) aan verschillende AGF-bedrijven die voorheen onderdak vonden in de gebouwen die heden worden vervangen door het nieuwe distributiecentrum. Door de herlokalisatie van deze bedrijven naar een meer aangepaste ruimte op dezelfde site, konden de oude gebouwen worden afgebroken en kwam een perceel van 9 ha beschikbaar waarop heden dus is gestart met de bouw van het nieuwbouwmagazijn van circa 55.000 m² voor Lidl.

Michiel Assink, General Manager van WDP Nederland: “Deze herontwikkeling bevestigt de kracht van verouderde sites die het potentieel in zich dragen om te worden omgevormd naar een
hedendaags logistiek park samen, met en voor onze klanten.”

Voor meer informatie:
WDP
Blakebergen 15
1861 Wolvertem
www.wdp.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven