Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
luchtvracht duidelijk in opkomst

Zuid-Amerikaans seizoen van ingevlogen mango's in volle gang

Terwijl steenfruit en bessen momenteel succesvol uit de handel verdwijnen, focust men zich steeds meer op exoten. Onder andere ingevlogen mango's die per luchtvracht naar (West-)Europa getransporteerd worden, vindt men momenteel steeds vaker op weekmarkten en in gespecialiseerde winkels. Nadat het Israëlische seizoen circa twee weken geleden werd afgesloten, is de marktverzorging met Zuid-Amerikaanse producten (o.a. uit Peru) reeds in volle gang, schetst Heinz-Theo Werth van het gelijknamige importbedrijf uit Schüttorf de situatie.


Braziliaanse ingevlogen mango's

Hoogseizoen van de ingevlogen mango's
Bij de laatste partijen uit Israël ging de prijs wat omlaag aangezien de kwaliteit wat minder werd. De start van het Zuid-Amerikaanse seizoen verloopt daarentegen tot nu toe naar tevredenheid met grotendeels stabiele prijzen en hoeveelheden. „We zeten momenteel voornamelijk vroege rassen af in plaats van de hoofdrassen zoals Kent, die later op de markt komen. Normaal gesproken is de beschikbaarheid bij ingevlogen mango's van november tot en met maart heel goed. Buiten het Zuid-Amerikaanse seizoen ontstaat er soms een klein gat in de verzorging. Dit kunnen we echter vaak afdekken met aanvullende, verscheepte mango's.''

De specialist heeft de ingevlogen mango's al vele jaren in het assortiment, maar merkt dat de vraag vooral in de afgelopen jaren duidelijk is gestegen. Heinz-Theo: „Steeds meer klanten laten zich van de smaak van mango's overtuigen. Bovendien is de vraag er in principe het hele jaar door: alleen in de hoogzomer daalt de vraag iets vanwege het aanbod aan steenfruit en bessen uit eigen land.''


Maracuja laat zich vooral in de winter goed verkopen

Maracuja 'Hoang'
Buiten de ingevlogen mango's zijn ook gember en ingevlogen maracuja steeds meer in opkomst. De tropische vrucht maracuja wordt in kistjes van 2,5 en 3 kg aangeboden en laat zich vooral in de koude wintermaanden heel goed verkopen. „We hebben voornamelijk het merk Hoang uit Vietnam in het assortiment. Deze onderscheidt zich positief door haar zoete smaak en grote omvang. Momenteel is het aanbod op de markt nog klein. Het is voor ons echter hoofdzakelijk een winterproduct'', aldus Heinz-Theo.

Verdere informatie:
Obst- & Gemüsehandel Werth 
Inh. Heinz-Theo Werth
Techniker Straße 6, 48465 Schüttorf 
Tel.: 05923/6539 Büro+Lager
info@werthonline.de
www.werthonline.de
www.facebook.com/werthonline 

Publicatiedatum: