Zwitserse groothandel Küng + Steiner scoort met lokaal label 'Bärnbiet'

"Winstmarges bij wortelgroenten en koolspecialiteiten worden ieder jaar beter"

Het seizoen van de klassieke herfst- en wintergroenten is momenteel in volle gang. Ook in de Zwitserse groothandel bepalen wortel- en knolgroenten steeds meer de dagelijkse handel. Groothandelaar Küng + Steiner uit kanton Bern probeert de specialiteiten uit lokale teelt met het label 'Bärnbiet' verder onder de aandacht te brengen. En met succes: vooral bij de wortel- en koolspecialiteiten is de winstmarge duidelijk gestegen, aldus bedrijfsleider Fabio Steiner.

Het merk Bärnbiet.

Het assortiment van de lokale versleverancier bevat reeds de eerste herfstkleuren. Onder andere blauwe pompoenen en gele prei worden momenteel uit lokale teelt aangeboden. Maar er zijn nog veel meer specialiteiten die onder het label 'Bärnbiet' afgezet worden, zoals de meloenradijs met rood vruchtvlees. „Bärnbiet is een label waaronder uitsluitend producten uit de regio Bern afgezet worden. We zijn daar afgelopen jaar goed mee begonnen en merken dat de productlijn een goede herkenbaarheid heeft. De klanten hechten heel duidelijk waarde aan lokaliteit en daarom denken we er over na om de productlijn in de nabije toekomst verder te bevorderen en uit te breiden'', aldus Fabio. 

Meloenradijs met rood vruchtvlees

Grote vraag naar lokale kool- en wortelgroenten
Naast de uitstekende specialiteiten laten ook de spruiten zich momenteel bijzonder goed verkopen. Deze werden tot enkele weken geleden uit Nederlandse teelt afgenomen, maar inmiddels zijn er ook ladingen uit de regio Seeland in Bern op de markt. „De spruiten zullen we vermoedelijk de komende maanden uit lokale teelt aan kunnen bieden. Momenteel is het echter nog te warm en we verwachten dat de afzet over enkele weken verder aan zal trekken. In tegenstelling tot broccoli en bloemkool - waar we het lokale aanbod deels aan moesten vullen met import uit Nederland - verwacht ik bij koolgroenten geen grote problemen'', aldus Fabio over het winterseizoen dat voor de deur staat.Over het algemeen merkt de groothandelaar een duidelijk groei in de categorie wortel- en koolspecialiteiten, bijvoorbeeld bij pastinaken, wortelpeterselie en boerenkool. Fabio: „Naar mijn mening is het werkelijk extreem zoals deze tak van producten aan betekenis wint. We verkopen van deze oude groentensoorten ieder jaar meer. Datzelfde merken we ook bij pompoensoorten: we hebben inmiddels ook telers in de regio Seeland gevonden die muskaatpompoenen voor ons telen.''

'Hospitality-klanten'
Küng + Steiner is een lokaal groothandelsbedrijf gevestigd in Niederwangen. Het bedrijf levert voornamelijk groenten en fruit, convenience-, diepvries-, en zuiverproducten aan lokale groothandelsklanten en grootverbruikers. De 'Bärnbiet'-producten belanden overwegend in de gastronomie, bij eenvoudige wegrestaurants tot aan topgastronomen. Bovendien wordt een wezenlijk deel van de producten aan de hotellerie en zogenaamde hospitality-klanten zoals ziekenhuizen en verzorgingstehuizen verkocht. Naast de Bärnbiet-productlijn heeft het groothandelsbedrijf ook talrijke oude groenten- en fruitsoorten van de productlijn Pro Specie Rara in het assortiment, deels uit de regio.

Verdere informatie:
Küng + Steiner AG 
Inh. Fabio Steiner
Meriedweg 7
CH-3172 Niederwangen
Tel 031 371 69 45
Fax 031 371 41 79
info@kuengundsteiner.ch
​www.kuengundsteiner.ch


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.