Regenval in Mexico bedreigt stabiel aanbod limes

Telers van limes in Mexico laten weten dat de hevige regenval in Veracruz moeilijke omstandigheden begint te creƫren voor de vrachtwagens. Hoewel de regen deze week is gestopt, gaat het om een situatie waar de telers controle op blijven houden. Gedurende verschillende weken is het aanbod constant geweest, maar als het proces nu onderbroken wordt, ontstaat er mogelijk een moeilijkere situatie op de markt.

"Het aanbod van limes van buiten Veracruz is nog steeds stabiel op dit moment", zegt Maria Cisneros van Santis Produce. "Er is de laatste tijd veel regen gevallen in de regio en er gaan geruchten in Mexico dat het moeilijker is om vrachtwagens te krijgen. Als het veel regent, wordt de toegang van de vrachtwagens tot het teeltbedrijf bemoeilijkt en wordt de oogst en het verpakkingsproces vertraagd. Vorige week bijvoorbeeld kon onze verpakkingsmachine slechts twee van de vijf dagen verpakken. Deze week is het weer opgeklaard, maar het is een situatie die in de gaten moet worden gehouden en die kan zorgen voor een gat in het aanbod".

Na een paar moeilijke maanden aan het begin van het jaar zijn de prijzen en het aanbod van limes de laatste tijd tamelijk stabiel gebleven. Vanwege de lichte onderbreking van het aanbod zijn de prijzen in de afgelopen weken gestegen, maar over het algemeen zijn ze stabiel. "De maten 110 en 150, de grootste limes, hebben een stabiele prijs tussen de 20 en 22 dollar (18 euro), aldus Cisneros. "Voor de 175 en 200 ligt de prijs tussen de 12 en 17 dollar (12 euro). Op dit moment zijn de kleinste limes de goedkoopste. De prijs van de 230 ligt tussen de 10 en 13 dollar (10 euro), terwijl die van de 250 tussen de 7 en 9 dollar (6,80 euro) ligt".

"Afgelopen week verwachtten we vier vrachtwagens met limes, maar er kwamen er maar twee. We moeten afwachten hoeveel limes de grens zullen kunnen passeren. De markt is over het algemeen erg rustig geweest en momenteel kopen klanten alleen wat ze nodig hebben", aldus Cisneros.

"Santis Produces richt zich momenteel op mango's", vervolgt hij. "We staan op het punt te beginnen met ons Peruaanse seizoen volgende week. De omstandigheden daar zijn uitstekend geweest en we verwachten een goed seizoen".


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven