Retailers komen op

Lokale agf-markt populair in Peru

In Peru vindt de afzet van groenten en fruit voornamelijk plaats op de lokale markten. De moderne retailers vinden langzaam maar zeker hun weg, maar het percentage aan afzet is veel lager. Dat bevestig Renzo Piraccini, directeur van MacFrut, die een bezoek bracht aan Peru om zowel MacFrut als de Aspergedagen 2019 te presenteren.

Lokale markt in Peru (foto van Renzo Piraccini)

"Het kwaliteitsniveau van de lokale markten is goed en de prijzen niet echt laag. Een groot deel van het groenten en fruit wordt aangeboden tegen 2 of 3 soles per kilo (€1,- is 3,5 sol), maar het minimumloon in Peru is ongeveer $200 per maand. Blijkbaar is er ook een deel van de bevolking dat een hoger inkomen heeft", zegt Piraccini.


De kwaliteit is gemiddeld

Het armere deel van de bevolking koopt waarschijnlijk elders groenten en fruit en deze zijn van mindere kwaliteit. Piraccini bezocht ook een supermarkt van de Chileense Tottus-keten, een van de belangrijkste retailers van Peru.

Supermarkt van een Chileense keten

"De kwaliteit is gemiddeld en er komen veel klanten uit de middenklasse. Er is een breed scala aan groenten en fruit beschikbaar en het meeste ervan komt uit Peru. En dat kan ook want de geografische ligging zorgt ervoor dat het land drie zones heeft: kust, bergen en bos. Het enige dat was geïmporteerd waren appelen en peren uit Chili", zegt Piraccini.


De appelen zijn afkomstig uit Chili


De prijzen zijn niet veel lager dan die in Europa


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.