Uienseizoen Californië loopt ten einde

Het Californische uienseizoen loopt ten einde met de laatste oogsten die uit de San Joaquin Valley afkomstig zijn. Het seizoen, dat al in mei begon, werd gekenmerkt door een goede aanvoer ondanks de soms extreme zomerhitte. Dit jaar werden er tot nu toe 6.620 truckladingen vanuit Californië verladen ten opzichte van 6.767 vorig jaar. De aanvoer is nu vooral gecentreerd in het noordwesten. 

"De laatste Californische uien worden momenteel in de streek Stockton gerooid," vertelt Gerry Valois van Western Onion Sales. "We zijn eind mei begonnen met zoete uien uit Imperial Valley en geleidelijk heeft de productie zich noordwaarts verplaatst om te eindigen in de San Joaquin Valley. Daarna verplaatst de productie zich naar plaatsten zoals Treasure Valley in Idaho en regio's in het noordwesten."

"Zoete uien zijn voor mij favoriet omdat er makkelijk mee te werken is. Het zijn korte dag uien die in de winter en het vroege voorjaar groeien. Dankzij hun milde smaak kunnen ze rauw gegeten worden en vormen ze een geweldige toevoeging aan salades en hamburgergerechten."

Markt was moeilijk dit jaar 

Over het algemeen was de markt zwak dit jaar met lagere prijzen gedurende het grootste deel van het Californische seizoen. Voor telers die geen andere producten aan konden bieden of niet met vasteprijscontracten werkten, was het een moeilijk seizoen.

"Qua markt was het geen geweldig jaar," merkt Valois op. "Telers die ook nog andere gewassen teelden of waarvan de inkomsten gegarandeerd waren via prijscontracten waren minder afhankelijk van de open markt en dat was in hun voordeel."

Convenience verpakkingen steeds meer in trek

Evenals bij andere categorieën groeit ook bij uien de afzet van gesneden en gemaksproducten. Valois merkt ook op dat kleinere verpakkingen steeds meer in trek zijn. Hij voegt eraan toe dat netverpakkingen nog steeds het meest gebruikt worden voor de groothandel, terwijl zoete uien in dozen worden verladen. 

"Telers zijn altijd op zoek naar manieren om de categorie verder te laten groeien," legt hij uit. "Er is een verschuiving gaande van traditionele verpakkingen naar convenience verpakkingen met gesneden uien. Consumenten hebben het druk en bereiden maaltijden met kant-en-klare ingrediënten. Kleinverpakkingen zijn ook een trend, hoewel uien voor de groothandel nog steeds in netten van 22,7 kilo geleverd worden. Zoete uien worden doorgaans in dozen verladen zodat het etiket duidelijker zichtbaar is."

Voor meer informatie:

Gerry Valois
Western Onion Sales
Tel: +1 (805) 482-4441
gerry@westernonion.com
www.westernonion.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.