Desento, Oekraïne

"Onze uien vullen het gat dat Nederland en Polen achterlaten"

Als gevolg van de droogte in Europa zijn de uienvolumes en -maten dit jaar niet optimaal. Grote Europese uienproducenten, zoals Nederland, Polen en Duitsland, hebben wat hulp nodig om aan de gebruikelijk vraag te kunnen beantwoorden en Oekraïne staat te popelen om bij te springen. 

De Oekraïense uienexporteur Desento heeft de Europese markt nauwlettend in de gaten gehouden. "De meeste concurrenten zijn nu klanten geworden aangezien de droogte tot een lagere oogst met kleinere maten heeft geleid. De concurrentie heeft het moeilijk. Nederland, Polen en Duitsland zijn nu onze klanten in plaats van concurrenten. Pas geleden hebben we Asia Fruit Logistica in Hongkong bezocht en hier hebben we wat nieuwe contracten gesloten. Onze uien zullen het gat vullen dat Nederland en Polen achterlaten," legt Desento-directeur Alex Marchenko uit. "We exporteren ook behoorlijk wat uien naar Indonesië, Maleisië en Singapore. Jaarlijks verladen we zo'n 5.000 ton."

De reden dat Oekraïense uien zo in trek zijn, is duidelijk, vervolgt Marchenko. "Op de Europese markt zijn uien in de maten 60 tot 80 mm maar moeilijk te vinden. De uien zijn dit jaar kleiner maar wij hebben wel volop uien variërend van 80 tot 100 mm. Al onze concurrenten willen ze zodat ze hun retailklanten goede maten kunnen leveren."

 

Hoewel er dit jaar sprake van een ongebruikelijk seizoen is, hoopt Desento er toch wat klanten aan over te houden. "We proberen voet aan de grond te krijgen op markten in Azië, waar veel uien uit Europa ingekocht worden. Hopelijk zijn deze markten op zoek naar grote maten en kunnen ze waarderen wat wij kunnen leveren."

Voor meer informatie:
Alona Boiko
Desento
Tel: +38068 811 60 68 
Email: sales@desento.com.ua


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven