Amazon gelanceerd in Turkije

Zuid-Korea: Lotte en Shinsegae in strijd om Ministop
De Zuid-Koreaanse retailers Shinsegae en Lotte strijden om de overname van de Zuid-Koreaanse tak van het Japanse Ministop. De moederbedrijven van Emart24 en 7-Eleven hebben vooralsnog geen financiële details over hun voorstellen voor overname bekend gemaakt. Volgens experts is een mogelijke overname echter van cruciaal belang voor beide retailers. De Zuid-Koreaanse markt voor buurtwinkels is nagenoeg verzadigd, waardoor het erg moeilijk is geworden om nu nog nieuwe buurtwinkels te openen. Per augustus hadden 7-Eleven en Emart24 respectievelijk 9.535 en 3.413 vestigingen.

Bron: theinvestor.co.kr

Plasticvrije supermarkt geopend in VK
Onlangs is in Ramsbottom, Engeland onder de naam Fulfilled een volledig plasticvrije supermarkt geopend. De supermarkt is opgezet door de 26-jarige ondernemer Abbie Sellers. Het assortiment van de winkel bestaat uit noten, vers fruit en specialiteiten zoals wasabi-snacks. Consumenten kunnen de producten kopen door een eigen container of containers van de winkel te vullen met de gewenste hoeveelheid. Eerder zijn vergelijkbare concepten gelanceerd in Spanje, Frankrijk en Oostenrijk.

Bron: waste360.com

Nederland haalt VK in met online retail
Ongeveer 29% van alle Nederlandse consumenten doen nu online boodschappen. Een jaar geleden stond dit aandeel nog op 21%. Dit blijkt uit informatie van het CBS. Door het toegenomen aandeel is Nederland nu het EU-land met het grootste online aandeel binnen de eigen retailconsumptie. Voorheen stond het Verenigd Koninkrijk aan kop. In het afgelopen jaar is het aandeel van consumenten dat online boodschappen doet in het Verenigd Koninkrijk teruggelopen van 29% naar 28%. Het gemiddelde van alle EU-landen samen is 14%.

Bron: dutchnews.nl

Carrefour tekent contract met Roemeens bedrijf voor koelketenlogistiek
Carrefour heeft een nieuw contract ondertekend met het Roemeense bedrijf FM Logistic. In de komende twee jaar zal FM Logistic zorgen voor alle oplossingen met betrekking tot koelopslag en koelketenlogistiek bij het distributiecentrum van Carrefour in Chiajna-Ilfov. De samenwerking gaat per oktober van start. FM Logistic zal onder andere zorgen voor koelopslag en inlaadwerkzaamheiden bij AGF dat op een temperatuur van 6 °C tot 8 °C moet blijven en bij voedingsmiddelen die op een temperatuur van 2 °C tot 4 °C moeten worden gehouden.

Bron: business-review.eu

India: Samara Capital en Amazon nemen supermarktketen over

Na maanden aan onderhandelen hebben het Indiase Samara Capital en Amazon een overeenkomst getroffen voor de overname van de supermarktketen More. De eigenaar van More, Aditya Birla, gaat de keten voor Rs42 miljard (€493,5 miljoen) aan de twee bedrijven overdragen. Samara Capital krijgt daarbij een aandeel van 51%, terwijl de overige 49% in handen van Amazon terecht komt. More is na Reliance Retail, DMart en Future Group de vierde grootste supermarktketen van India.

Bron: entrackr.com

Amazon in Turkije van start
Amazon is van start gegaan met een Turks platform. Het platform biedt producten voor Turkse consumenten aan in 15 verschillende categorieën. Turkse consumenten konden eerder al bij Amazon terecht, maar dit gebeurde voorheen bij een Turkse versie van de Duitse site van Amazon. Het team van Amazon Türkiye’de heeft nu een eigen Turks platform opgezet.

Bron: ecommercenews.eu

JD lanceert bezorgdienst in Indonesië
De Chinese e-commerce-gigant JD is begonnen met een thuisbezorgdienst vanuit treinstations in de omgeving van Jakarta. De bezorgdienst is voor handen via een nieuwe online winkel van JD genaamd JDVirtual. Consumenten kunnen met behulp van QR-codes producten aanschaffen en deze thuis laten bezorgen. JDVirtual heeft een assortiment dat bestaat uit voedingsmiddelen, dranken en andere producten die bij conventionele supermarkten te vinden zijn. Het initiatief dient als een testballon voor een nieuw bedrijfsmodel. Dit model is gericht op het grote aantal mensen dat gebruik maakt van het OV in Jakarta. Per dag komen gemiddeld zo'n 1 miljoen Indonesiërs bij de stations langs.

Bron: insideretail.asia

VK: Onderzoek naar Sainsbury's-Asda-fusie
De Britse mededingingsautoriteit wil een onderzoek doen naar de overname van Asda door Sainsbury's voor £7,3 miljard (€8,2 miljard). In sommige gebieden van het Verenigd Koninkrijk is er sprake van overlap tussen de netwerken van de twee ketens. Volgens de Britse mededingingsautoriteit geeft dit als risico dat consumenten te maken krijgen met duurdere prijzen of een verslechterde service in plekken waar beide ketens vestigingen hebben staan. Ook moet worden onderzocht wat de gevolgen zijn van een fusie tussen Sainsbury's en Asda voor de onderhandelingspositie met leveranciers. Sainsbury's en Asda zijn respectievelijk de tweede en derde grootste supermarktketens van het Verenigd Koninkrijk.

Bron: reuters.com

VS: Wegmans opent eerste winkel in Lancaster, Pennsylvania
Wegmans Food Markets gaat zijn eerste vestiging openen in Lancaster in Pennsylvania. De winkel wordt tevens de 98ste winkel in totaal en de derde winkel van dit jaar. Eerder opende Wegmans in april een filiaal in Natick, Massachusetts en in juni een vestiging in Chantilly, Virginia. De winkel in Lancaster krijgt een oppervlak van 11.500 vierkante meter en wordt de grootste huurder van het winkelcentrum dat op dezelfde locatie wordt opgezet.

Bron: winsightgrocerybusiness.com

VS: Whole Foods Market werkt samen met lokale ondernemingen bij nieuwe 365-winkels
De 365-winkels die door Whole Foods Market worden geopend in Buckhead, Atlanta en in Decatur, Los Angeles gaan samenwerken met lokale ondernemingen en initiatieven. Via het Friends of Whole Foods Market-programma worden partnerschappen aangegaan met externe chefkoks, bedrijven en merken. Het programma wordt gebruikt om de winkelervaring te verbeteren. De partners zullen met een eigen winkel binnen de locatie van de 365-vestiging actief zijn, waarbij de expertise van de partner wordt gecombineerd met de kwaliteitsstandaard van Whole Foods.

Bron: atlantadailyworld.com

VS: Kmart-eigenaar Sears heeft zorgen voor toekomst
Sears Holdings Corp., dat verantwoordelijk is voor de supermarktketen Kmart, heeft over het afgelopen kwartaal een lichte afname in vergelijkende winkelomzet gemeld. Het bedrijf heeft ook de zorgen aangestipt met betrekking tot de voortgang van Sears. Sears wacht op dit moment op toestemming voor de overdracht van een aantal onderdelen aan het hedgefonds van de CEO van het bedrijf, Edward Lampert. Volgens Lampert is het van groot belang dat de uitstaande schuld van Sears wordt verminderd. Het bedrijf probeert te reorganiseren door een aantal merken als Craftsman van de hand te doen en door een grotere online aanwezigheid op te bouwen. Het marktaandeel van het bedrijf staat onder druk door de concurrentie van discountketens en Walmart. Ook heeft Sears te lijden van de opkomst van online retail. Het is voor de tweede keer in twee jaar tijd dat Sears zijn zorgen voor de voortgang van het bedrijf heeft geuit.

Bron: nasdaq.com

VS: Amazon breidt uit in noorden Virginia met dc
Amazon heeft ingestemd met de lease van een nieuw distributiecentrum in het Mercure Business Park in Sterling in het noorden van Virginia. De nieuwe faciliteit heeft een oppervlak van 9.850 vierkante meter en bevindt zich vlakbij een knooppunt van snelwegen. Het gebouw is eigendom van een lid van het in Denver gevestigde Industrial Property Trust, dat het terrein in januari voor US$4.47 miljoen (€3,80 miljoen) in handen kreeg.

Bron: wtop.com

VS: Sterke winst voor Sobeys

Sobeys had in zijn eerste kwartaal een stijging in omzet van 3,0% tot $6,5 miljard (€5,5 miljard). De vergelijkende winkelomzet steeg met uitsluiting van brandstof met 1,3%. De retailer had zijn sterkste prestaties sinds zes jaar, wat mede kwam door de reorganisatie onder het Project Sunrise-initiatief. Zo nam de netto winst toe met 77,0% tot $95,6 miljoen (€81,2 miljoen). Sobeys had echter ook te maken met hogere kosten. De minimumlonen en logistieke kosten zijn gestegen en ook is er sprake van nieuwe belastingtarieven. Door deze stijgende kosten verwacht de retailer dat ook de prijzen in het assortiment toe zullen nemen. "Onze marges waren iets lager dan we liever hadden gewild," zegt CEO Michael Medline. "Maar ze verbeteren nog steeds. We verwachten dat we ons gaan herstellen van de druk door de toegenomen kosten. We hebben er alle vertrouwen in dat we in de tweede helft van het jaar meer voordeel gaan zien door de verbeteringen van onze Sunrise-categorie.”

Bron: retailanalysis.igd.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven