Greenyard bereikt overeenkomst banken over schuldgraad

Greenyard neemt “doortastende maatregelen om een aantal uitzonderlijke omstandigheden die ertoe geleid hadden de vooruitzichten te verminderen voor AY 2018/19 om te keren”, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

Daarvoor sloot het bedrijf nieuwe akkoorden met haar banken, waardoor de schuldgraad van het bedrijf vermindert. “Met de banken van Greenyards kredietfaciliteit werd overeengekomen de schuldgraad covenanten onder de bestaande overeenkomst aan te passen voor de periode die eindigt op 30 september 2018 en de periode die eindigt op 31 maart 2019. In deze overeenkomst met de banken gaat de aandacht van Greenyard duidelijk naar het verlagen van de schuldgraad.”

Het verlagen van de schuldgraad en het realiseren van winstgevende interne groei blijft de focus van Greenyard. Greenyard heeft een overeenkomst bereikt met de banken onder haar kredietfaciliteit om de financiële covenanten aan te passen voor het lopende financiële jaar, wat Greenyard zal toelaten gradueel haar winstgevendheid te verbeteren door verdere operationele verbeteringen en de verdere uitrol van haar strategie om hechte partnerships uit te bouwen met haar klanten.

“We zijn verheugd te kunnen rekenen op de steun van onze banken en waarderen hun vertrouwen in de toekomst van ons bedrijf” zegt Geert Peeters, Greenyards CFO. “Onze aangepaste financiële covenanten zijn geherkalibreerd om de nieuwe vooruitzichten te weerspiegelen van een vijfentwintig percent REBITDA-daling voor het boekjaar 2018/19 ten opzichte van vorig jaar. De waiver geeft ons tijd om de weerbaarheid van de activiteiten aan te tonen en laat ons toe de nodige stappen te nemen voor kostenverminderingen en operationele efficiëntie bij het verder uitrollen van ons partnerschapsmodel"


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.