Aardappelseizoen in Italiaanse Sila van start

Het seizoen van de Patata della Sila BGA zal wat later beginnen dan voorgaande seizoenen. Vanwege het relatief koude weer in de zomermaanden zullen de aardappelen 7-10 dagen later op de markt zijn dan verwacht. "De eerste batches zijn onlangs verscheept en de kwaliteit is uitstekend", zegt Albino Carli, commercieel directeur van het Consorzio Produttori Patate Associati-PPAS.

Verschillende factoren, waaronder het weer, hebben geleid tot een productiedaling, maar het is nog te vroeg om dit in cijfers uit te drukken.

"Dit seizoen zal de aardappelmarkt goed zijn, gezien de situatie in Noord-Europa. We zetten onze waar af aan binnenlandse retailers tegen een prijs van €1,- per kilo, een toename van 15% ten opzichte van vorig seizoen."

Vorige week is er gestart met de aardappeloogst. "Het seizoen is net begonnen en er is al veel vraag van de retailers. De consument waardeert onze aardappelen en daar zijn we trots op. Voor meer informatie over de Patata della Sila kun je op 30 september kijken naar Linea Verde op Rai Italia."

Voor meer informatie: 
Albino Carli - commercieel directeur
Tel.: +39 342 8620034
Email: albino.carli@patateppas.it
Consorzio Produttori Patate Associati Soc. Coop. Agr.
Via del Turismo 30 - Fraz. Camigliatello Silano
87058 Spezzano della Sila (CS)
Tel.: +39 (0)984 1636301
Fax: +39 (0)984 570568
Email: info@patateppas.it
Web: www.patateppas.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.