Appelen omdraaien voor goede kleur

Het moeizame proces van de roodkleuring van de Melannurca appelen uit Campanië is een aantal weken geleden begonnen bij het Italiaanse Aop Luce. Iedere appel zal hier ongeveer 10 dagen voor nodig hebben. De appelen liggen op een strobed dat twee of drie keer handmatig zal worden omgedraaid zodat een uniforme en intense rode kleur kan worden gegarandeerd.

Aan het einde van deze week zullen de appelen beschikbaar zijn op de markt en het proces van verkleuring zal half november worden afgerond.

Het seizoen 2017 was zeer positief en de appelen waren groter van formaat dan in 2016. De prijs lag toen rond €0,15 per kilo, vanwege het gebrek aan beschikbaarheid. De overvloedigheid die is voorzien voor het komende seizoen zal hopelijk niet leiden tot een daling van de prijzen.

De zomer was vanuit klimatologisch oogpunt ideaal voor de rijping van de appel. Dit heeft ervoor gezorgd dat de appelen dit seizoen minder lang op het strobed hoeven te liggen, slechts 10 dagen. Normaal gesproken heeft de Melannurca 15 dagen nodig om volledig rood te kleuren.

"De kwaliteit is uitzonderlijk, de verschillende rijpingsfases zijn op een normale manier verlopen en de grootte is goed. In eerste instantie zullen de prijzen ongeveer gelijk zijn aan die van twee jaar geleden, we houden dus rekening met de huidige marktsituatie. De Melannurca is een merkwaardig geval, het is eigenlijk een nice. Er wordt jaarlijks 40.000 ton geoogst, maar slechts 25% daarvan is BGA-gecertificeerd", zegt Giacomo Galdiero, CEO van A.o.p. Luce.

Contact:
A.O.P. LUCE
Email: info@aopluce.com 
Web: www.aopluce.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.