Jongetje stak naalden voor de grap in fruit

In Australië werd een jongetje opgepakt dat heeft toegegeven dat hij voor de grap naalden in aardbeien heeft gestoken. Het gaat om een jonge jongen, hoe oud precies is niet bekendgemaakt. 

De afgelopen dagen zijn in Australië op veel plaatsen de aardbeien uit de schappen gehaald omdat er naalden werden in zijn aangetroffen. De autoriteiten maakten bekend dat er in het hele land zo'n 100 meldingen zijn van naalden in fruit. In de meeste gevallen zou het gaan om vals alarm of een flauwe grap, mogelijk geïnspireerd door het vele nieuws over de aardbeien.

De vraag naar aardbeien is daardoor flink afgenomen, veel Australische aardbeientelers zijn bezorgd over de schade voor de sector. De autoriteiten adviseren mensen om gewoon aardbeien te blijven kopen, maar het fruit wel te snijden voor ze het opeten.

De Australische regering wil dat mensen die "fruit besmetten met naalden"  strenger straffen en 10 tot 15 jaar cel kunnen krijgen. Mensen die valse meldingen doen, moeten van hem gevangenisstraffen tot 10 jaar kunnen krijgen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.