Westfalia gaat proef doen met teelt EasyAvo buiten Zuid-Afrika

Een week lang zal de EasyAvo van Westfalia bij de Britse retailer Tesco te koop zijn. Deze eetrijpe avocado beleeft dit jaar haar eerste seizoen.

Het groenschillige ras heeft een dikkere, kurkachtige schil en kwam vorige week voor het eerst op de markt. De avocado is bedoeld om het aantal snijwonden onder Britse consumenten te beperken aangezien de schil van de EasyAvo gemakkelijker loskomt van het vruchtvlees dan bij een Fuerte of Hass avocado. Het is dan ook veel eenvoudiger om het vruchtvlees uit de avocado scheppen en dat zal naar verwachting het aantal snij-ongelukjes doen afnemen. 

Het ras EasyAvo bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase. "Het is een op opzichzelfstaand ras met specifieke genetische eigenschappen waardoor het vruchtvlees snel loskomt van de schil. Deze eigenschap is niet alleen te danken aan het vochtgehalte van het fruit," legt Westfalia Fruit uit. De EasyAvo is exclusief verkrijgbaar bij Westfalia Fruit.

De grootste proefplantages van het ras EasyAvo bevinden zich op dit moment in Zuid-Afrika maar Westfalia Fruit is van plan om het ras wereldwijd te testen. 

Volgens Westfalia Fruit zijn de eerste reacties positief. Klanten waren tevreden over de smaak en eetkwaliteit. Media in het Verenigd Koninkrijk hebben filmpjes gepost van keukenexperimenten met de EasyAvo en concludeerden dat de avocado daadwerkelijk gemakkelijker te schillen is dan andere avocado's. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven