Costa Rica: regering en vakbonden bereid tot dialoog om staking te beëindigen

President Carlos Alvarado heeft aan NC Once laten weten dat de regering bereid is om met de vakbonden te praten en kondigde aan dat de minister van Arbeid, Steven Núñez, dinsdag voor de bisschoppelijke conferentie zal verschijnen om de ​​dialoog aan te gaan. "Dit is een tijd voor dialoog en resolutie, niet voor onenigheid of meningsverschillen", zei Alvarado.

De vakbonden zijn bereid om te praten en hebben het aanbod van de katholieke bisschoppen aanvaard om te bemiddelen bij de gesprekken. Ze waren niet bereid om een ​​einde te maken aan de staking die begon op 10 september, volgens een officiële verklaring van de Arbeidersvakbond van de Costa Ricaanse socialezekerheidsadministratie (UNDECA), een van de voornaamste overheidsbonden die protesteerden tegen de belastinghervorming.

AGF.Models.NewsImage

"Vakbondsleiders ontmoetten José Rafael Quirós, de aartsbisschop van San Jose, en andere katholieke priesters in een inleidende bijeenkomst om hun bereidheid tot het bereiken van een overeenstemming kenbaar te maken" en de staking te beëindigen, aldus de verklaring van UNDECA.

Het goede nieuws is dat beide partijen bereid zijn om een ​​overeenkomst te bereiken. Het is de eerste aanwijzing dat er een oplossing is om de staking te beëindigen. Vakbonden hadden de uitnodiging van president Alvarado om een ​​dialoog te starten aanvankelijk afgewezen en gingen niet akkoord het bemiddelingsaanbod van de katholieke kerk en de vijf presidenten van de openbare universiteiten.

Bron: The Tico Times


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven