Joep Jongmans, Special Fruit:

"Spaanse mango’s iets later door koeler weer”

Tholen – “Het importseizoen van mango’s zit momenteel in een transitiefase. De laatste mango’s uit Israël zijn nog in kleine volumes op de markt”, vertelt Joep Jongmans van Special Fruit. De eerste Braziliaanse mango’s worden in beperkte hoeveelheden aangevoerd, maar vanaf midden oktober wordt een grote aanvoer verwacht. “Er zijn op dit moment veel grotere maten op de markt van zowel de laatste Israëlische als de eerste Braziliaanse mango’s.”


Tweede van links: Joep

De startup van het Spaanse mangoseizoen is dit jaar iets later dan gewoonlijk als gevolg van het koelere weer. “Vanaf eind deze week verwachten we dat de Spaanse mango’s een goede rijpheid en suikergehalte zullen hebben zodat ze op transport richting België kunnen”, aldus Joep.

Exotisch
Door het aanbod van het zomerfruit neemt de consumptie van mango’s in de zomermaanden iets af. “Net als de vraag naar bananen en ananas neemt ook de vraag naar mango’s af in de zomer. Toch hebben we de afgelopen maanden een goede afzet gehad van mango’s. Waarschijnlijk heeft het tropische weer in Europa te maken gehad met de afzet van de exotische mango”, zegt Jongmans.

Ready To Eat
“De mango’s zijn en blijven populair, zeker de Ready To Eat mango’s. Peru en Brazilië zijn voor ons de belangrijkste origines voor mango’s. De belangrijkste afzetmarkten zijn België, Nederland, Duitsland, Scandinavië en de Midden- en Oost-Europese landen.” Het importseizoen van Israël en West-Afrika loopt op zijn eind en Spanje en Brazilië beginnen. “Het is altijd weer afwachten wat het nieuwe seizoen gaat brengen”, besluit Joep.

Voor meer informatie:
Joep Jongmans
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer - Belgium
Tel: +32-(0)3 3301792
www.specialfruit.be  
info@specialfruit.be 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven