Gedeputeerde Hubert Mackus over Dutch Agri Food Week, 5 tot en met 16 oktober

“Alles draait hier in Venlo om gezonde voeding”

Wat eten we nu? En wat eten we in 2050? Door wie wordt dat gemaakt? En hoe? Deze vragen staan centraal tijdens Dutch Agri Food Week 2018 van 5 tot en met 16 oktober 2018. Gedeputeerde Hubert Mackus van de provincie Limburg heeft zijn agenda al schoongeveegd om een aantal evenementen bij te wonen, want de landelijke opening is op vrijdag 5 oktober bij Brightlands Campus Greenport Venlo.

Tijdens Dutch Agri Food Week (DAFW) staan voedsel, voedselinnovatie en de voedselproductie in de spotlight. Tuinders, boeren, onderzoekers, startups, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail en overheid laten tijdens deze week zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor vandaag en morgen. De officiële opening van DAFW is dit jaar op de campus in Venlo, op 5 oktober.

Gedeputeerde Hubert Mackus is blij met deze keuze: “Als er ergens kennis ontwikkeld en gedeeld wordt op het gebied van gezonde voeding, dan is op de campus in Venlo. Wij zijn hier koploper in vers: een kwart van alle vollegrondsgroenten wordt geteeld in Noord-Limburg. Alles draait hier om gezonde voeding, het vermarkten van het product, onderzoek en innovatie. Dit zijn ook allemaal ingrediënten van DAFW.”

Tomorrow’s Food
Tijdens de opening staat Brightlands Campus Greenport Venlo in het teken van Tomorrow’s Food: hoe zorgen we er met elkaar voor dat er in de toekomst voldoende veilig en gezond voedsel is voor iedereen? Met pitches van innovatieve startups in de Tomorrow’s Challenge, presentaties over de concrete toepassing van de wetenschap bij From Science to Business en een innovatieplein met campusbewoners en startups.

“Als je de opening in Venlo en DAFW bezoekt, leer je over hoe we in de toekomst ons voedsel produceren en consumeren.  Je maakt kennis met de nieuwste technieken en ontwikkelingen die we nodig hebben om onszelf en straks 9 miljard mensen wereldwijd van veilig en gezond voedsel te voorzien. Welke producten er dan in onze schappen liggen en hoe we als consument gezonde keuzes kunnen maken. Dat zie, proef en hoor je tijdens DAFW”, aldus Mackus.

Het is volgens de gedeputeerde ook van belang om de productie van voeding naar een hoger plan met toegevoegde waarde te tillen. De campus in Venlo speelt hierin een belangrijke rol. “Mkb'ers kunnen bij de campus terecht met al hun vragen op het gebied van biobased, future farming en gezonde voeding. Door het vormen van clusters kunnen ondernemers met elkaar massa maken en samen aan de slag gaan om innovaties op gebied van duurzame gewasbescherming, nieuwe teeltmethoden, digitalisering etc. te versnellen.”

Kennisdraaischijf
Mackus ziet de campus als een kennisdraaischijf:  “Het onderzoek in Venlo is mkb-gedreven en daardoor ook praktisch toepasbaar. Als er geen markt inzit, is het niet interessant. Door de kennis met elkaar te delen, kom je als ondernemer verder. Dit zul je ook zien als je op 5 oktober naar de opening komt. De ontwikkelingen op de campus gaan razendsnel.” 

Naast de opening van DAFW organiseert de campus van 5 tot en met 16 oktober tal van activiteiten voor bedrijfsleven, onderwijs, kennisinstellingen, publiek, politiek etc. Kijk op www.brightlands.com/dutchagrifoodweek voor het programma.

Bron: Brightlands


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven