Ive Lambert, StarFruit Company

"Avocado-prijzen terug aan het oplopen”

Tholen – “Zo’n hoge aanvoer avocado’s als van de afgelopen periode hebben we in jaren niet gezien. Door de hoge aanvoer hebben we hele lage prijzen gehad”, vertelt Ive Lambert van Starfruit Company. De aanvoer is wat een het teruglopen en de prijzen krabbelen terug op. “Toch stijgen de prijzen minder snel dan iedereen had verwacht. Colombia is nu op de markt en binnenkort zijn er weer Mexicaanse avocado’s op de markt. De verwachting is dat binnen een week of twee de markt zich weer herpakt en de prijzen zullen stijgen.”

De kwaliteit van de avocado’s is de afgelopen periode erg goed geweest. “We ervaren weinig problemen. De vraag blijft nog iets achter ten opzichte van de vraag vorig jaar om deze tijd. De scholen starten weer dus de consumptie zal weer gaan stijgen”, aldus Ive. De consumptie van avocado’s is heel het jaar door vrij stabiel met in de zomer een kleine piek. Alleen zijn er veel mensen op vakantie. De consumptie is hoger omdat avocado’s dan veel gebruikt worden om te verwerken in salades en andere zomerse gerechten.

Pitahaya
“De vraag naar exoten blijft traditioneel achter in de zomermaanden, maar de markt trekt langzaam aan. Vooral passievrucht heeft het zwaar te verduren gehad, maar doordat het zomerfruit stilaan van de markt verdwijnt gaat het met de passievrucht beter. Wij gaan een goede tijd tegemoet, december is voor exoten een belangrijke maand. Vooral de Pitahaya doet het in december erg goed. Dan doen we wel een honderdvoud van wat we normaal aan volumes verkopen. Ook de mangistan zien we steeds populairder worden richting het einde van het jaar”, besluit Ive.

Voor meer informatie:
Ive Lambert
Starfruit Company
Werkhuizenkaai 112-154
Brussel - België
Tel: + 32-022420876
Starfruit@starfruit.be 
www.star-fruit.eu

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven