Europese Commissie houdt strenge controle op Turkse citroenen in stand

De Europese Commissie heeft besloten om de strenge controle op Turkse citroenen voor het seizoen 2018/19, dat in september begonnen is, te laten voortbestaan. Het doel is om ervan verzekerd te zijn dat voldaan wordt aan de MRL-eisen, waarvan gedacht wordt dat deze bij dit fruit nog steeds een risico vormen. De gevolgen zijn dat minstens 10% van de partijen die de EU binnenkomen onderzocht wordt.

Tijdens het vorige seizoen gaf de Europese Commissie 8 waarschuwingen af omtrent een veel te hoog MRL op Turkse citroenen. Sommige partijen kregen daardoor geen toegang en afzetmogelijkheid in de EU. Deze partijen werden geweigerd om te hoge concentraties chloorpyrifos en imazalil.

De EU meent dat Turkse citroenen hierdoor een risico vormen en 1 op de 10 partijen zal tot eind december strenger gecontroleerd worden op documenten, identiteit en de citroenen zullen in laboratoria gecheckt worden. Voor Turkse exporteurs betekent dit dat ze hun ladingen vroegtijdig moeten aankondigen en zorg moeten dragen voor de juiste documenten.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven