Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese Commissie houdt strenge controle op Turkse citroenen in stand

De Europese Commissie heeft besloten om de strenge controle op Turkse citroenen voor het seizoen 2018/19, dat in september begonnen is, te laten voortbestaan. Het doel is om ervan verzekerd te zijn dat voldaan wordt aan de MRL-eisen, waarvan gedacht wordt dat deze bij dit fruit nog steeds een risico vormen. De gevolgen zijn dat minstens 10% van de partijen die de EU binnenkomen onderzocht wordt.

Tijdens het vorige seizoen gaf de Europese Commissie 8 waarschuwingen af omtrent een veel te hoog MRL op Turkse citroenen. Sommige partijen kregen daardoor geen toegang en afzetmogelijkheid in de EU. Deze partijen werden geweigerd om te hoge concentraties chloorpyrifos en imazalil.

De EU meent dat Turkse citroenen hierdoor een risico vormen en 1 op de 10 partijen zal tot eind december strenger gecontroleerd worden op documenten, identiteit en de citroenen zullen in laboratoria gecheckt worden. Voor Turkse exporteurs betekent dit dat ze hun ladingen vroegtijdig moeten aankondigen en zorg moeten dragen voor de juiste documenten.

 

Publicatiedatum: