IFO presenteert de HC2-1

Nieuw appelras gelanceerd in Frankrijk

IFO heeft een nieuw, vroeg appelras gelanceerd in Frankrijk: De HC2-1. Fiona Davidson van Dalival / Cameo Europe: "De appel is zoet, knapperig en sappig, en heeft een verfrissende smaak en een unieke glanzende, bijna glimmende roze-rode kleur. Het ras zal zeker de aandacht trekken van zowel telers als consumenten."

"HC2-1 is een vroeg en zeer productief ras. De appel rijpt tegen het einde van augustus en is goed te bewaren. Het behoudt zijn kwaliteiten tot laat in het seizoen."

HC2-1 is het resultaat van meer dan een decennium werk van IFO. "Vanaf de beginfase van de selectie hadden we het gevoel dat deze appel een groot potentieel had", zegt Valérie Fouillet, veredelaar bij IFO. Fiona Davidson: "Het strenge selectieproces van de nieuwe appelsoort bevestigde haar vermoedens."

De kenmerken van de HC2-1 hebben sindsdien de belangstelling van de Franse marketeer Pomanjou International (INNATIS-groep) getrokken, een leider in de Franse appelteelt: "We wisten meteen dat deze variëteit iets speciaals had toen we het ontdekten. Zelfs vanaf 100 meter afstand konden we de appel zien stralen in het midden van de boomgaard. Alle andere rassen zagen er in vergelijking saai uit. We hadden nog nooit een appel met zo'n intense kleur gezien. Dit was het begin van het HC2-1-avontuur voor de INNATIS-groep", aldus Arnaud de Puineuf, marketing directeur van Pomanjou.

"Het nieuwe ras werd reeds in verschillende landen over de hele wereld getest, toen de HC2-1 tijdens een speciale velddag op 29 augustus in Angers (Frankrijk) officieel werd gepresenteerd aan een grote internationale groep fruittelers uit VS, Mexico, Chili, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Duitsland. Deze velddag werd georganiseerd door Dalival, IFO en Pomanjou, en betekende de start van de internationale ontwikkelingsfase van het ras."

Over IFO:

IFO (International Fruit Obtention) is een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe variëteiten en onderstammen van appel- en perenbomen. Het IFO-team bestaat uit 10 experts die verschillende vaardigheden hebben, variërend van de veredeling tot de commerciële lancering van nieuwe rassen.

"Dankzij de ervaring die is opgedaan door de kwekerijen van Dalival, heeft IFO een wereldwijd netwerk van partners. IFO stelt enkele variëteiten voor aan marketeers die zijn aangepast aan hun behoeften en biedt veredelaars ambitieuze en relevante commerciële ontwikkelingen van hun rassen."

Voor meer informatie:
IFO
L’Anguicherie
49140 Seiches-sur-le-Loir 
France
fdavidson@dalival.com
www.ifo-fruit.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.