Duitsers gek op wortelen

Na de tomaat is het Duitslands meest geliefde groente: de wortel. Tussen juni 2011 en mei 2012 kochten Duitse consumenten gemiddeld 9,2 kg wortelen per huishouden, zo meldt de Duitse website Gabot.de. In totaal kochten zij daarmee 293.800 ton wortelen. Vooral gezinnen met kinderen houden van de knapperige groente: elke vijfde wortel belandde in hun winkelmandje.
 
Met name in de donkere tijd van het jaar is een extra portie knapperige wortelen goed voor het immuunsysteem. Ook in deze wintermaanden hoeft niemand de geliefde groentesoort, die tot eind november geoogst wordt, te missen. Want het feit dat wortelen goed opgeslagen kunnen worden maakt het mogelijk dat wortelen het hele jaar door op het menu van de Duitsers staan.
 
Bospenen en waspenen worden het meeste aangeboden. Bospenen zijn vroege wortelen die vanaf juni verkrijgbaar zijn. Zij worden verkocht met loof. Later in het jaar komen de waspenen op de markt. Deze bevatten geen loof en zijn - zoals de naam al zegt - gewassen. Wie bij het boodschappen doen de kwaliteit van wortelen wil testen, moet erop letten dat de wortelen niet gebogen kunnen worden. Ideaal zijn knapperige, stevige wortelen die egaal oranje van kleur zijn. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.