Deel leden wil zo snel mogelijk af van GMO

Vanaf volgend jaar leden en aanvoerderschappen binnen FresQ

Tholen - Dat binnen FresQ het nodige gaat veranderen is in de handel reeds enige tijd bekend. Verschillende telers hebben bij de telerscoöperatie de uitschrijfdatum van 1 oktober aangegrepen om niet meer afhankelijk te zijn van GMO-gelden. Volgens woordvoerder Margôt Hart heeft FresQ hierop geanticipeerd door binnen de organisatie ruimte te maken voor leden die niet afhankelijk willen zijn van GMO. "Vanaf volgend jaar onderscheiden wij leden en aanvoerderschappen. Die laatste groep neemt diensten af, die niet GMO-gerelateerd zijn."

Volgens de woordvoerder zal het aantal verkoopdochters vanaf volgend jaar zeker verminderen, maar is nog niet bekend hoe veel dat er zullen worden. Dat er enkele partijen uit zullen treden, is volgens Margôt dan ook nog allerminst zeker. "Als zulke partijen GMO-verplichtingen hebben, dan moeten daar eerst afspraken over gemaakt zijn voordat het bestuur een besluit kan nemen over uittreding. Wat betreft de aanpassing van de organisatiestructuur in 2013: die zal voorgelegd worden aan de ledenvergadering die op 17 december wordt gehouden."

De functie van commercieel directeur binnen FresQ is na het vertrek van Arnold Reijers nog altijd vacant en over de invulling van deze taken zal de ledenvergadering eveneens beslissen. Het aantal bedrijfsbeëindigers van de organisatie noemt Margot klein en volgens haar is ook het aantal gedwongen uittreders niet groter dan in de gehele tuinbouwsector.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.