Chili: Stijging in export van noten en amandelen

Het Bureau voor Landbouw Onderzoek en Beleid (Odepa) laat weten dat de export van noten en gedroogd fruit zich steeds verder herstelt naarmate het seizoen vordert. De eerste negen maanden van het jaar lieten een daling van 6,9% in het exportvolume zien in vergelijking met dezelfde periode in 2011.

Het belangrijkste exportproduct is de ongepelde noot (40% van de export). Desondanks is er nog steeds een daling van 30,7% zichtbaar door de verslechtering van de Turkse markt en de Verenigde Arabische Emiraten. Deze daling wordt echter deels gecompenseerd door de export van andere gedroogde vruchten. De export van ongepelde noten naar Latijns Amerika en Europa is gestegen met 22,1%. Het productievolume van ongepelde amandelen is met 4,6% gegroeid. Het exportvolume van gepelde hazelnoten is met 17,1% gestegen.

Ondank het gedaalde productievolume blijft de exportwaarde gelijk. Dit laat zien dat de exportprijzen zijn gestegen. De notenexport had een waarde van €160,8 miljoen gedurende de eerste negen maanden van het jaar.

Bron: SimFRUIT / Odepa


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.