Menno Molenaar, Van Oers United:

"Spruitenprijs verdubbeld door veel lagere aanvoer"

Tholen - De afgelopen weken was er sprake van een goede spruitenmarkt. "We hebben een leuke periode achter de rug met minder aanvoer en onze prijzen liggen ongeveer dubbel zo hoog als voorgaand jaar", zegt Menno Molenaar van Van Oers United. Deze prijzen zijn echter ook hard nodig om uit de kosten te komen."

"Ook de export loopt lekker door. Het Verenigd Koninkrijk was vorig jaar geen markt, maar ook daar komt nu een goede vraag vandaan. Voor de komende tijd wordt er ook zeker geen topaanvoer verwacht en dat geeft vertrouwen voor een goede marktsituatie in de komende ├ęchte spruitenmaanden."
Niche-producten, zoals paarse of milde spruiten blijven volgens de handelaar een klein segment. "Paarse spruiten zijn kleinschalig beschikbaar. Dat de consument vraagt om een zoete spruit, is mijn inziens geen uitgemaakte zaak. Marktonderzoek wijst uit dat een groot deel van de klandizie juist de klassieke spruiten weet te waarderen."

Voor meer informatie:
Van Oers United
Menno Molenaar
mmolenaar@vanoersunited.nl
www.vanoersunited.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.