Groep Egyptische - Arabische investeerders neemt 50% belang in Food Investments Group BV in Ridderkerk

Een groep vermogende investeerders uit het Midden Oosten heeft middels een kapitaalsuitbreiding een belang van 50% genomen in het in Ridderkerk gevestigde Food Investments Group BV. De Food Investments Group (FIG), voorheen geheel in handen van de familie Bouman, is eigenaar van een modern distributiecentrum in Ridderkerk. Daarnaast heeft FIG onlangs Fruit Market International BV opgericht. FMI is een nieuw handelsbedrijf dat zich richt op de import en marketing van een breed assortiment aan zowel Europese als overzeese groenten en fruit.

De groep ondernemers, opererend onder de naam GTH International Investment Group BV, wil samen met de familie Bouman FIG uitbouwen tot een krachtig internationaal handelsbedrijf. Tarek Khalifa, directeur van GTH: ”This Joint Venture will enable us to expand our agricultural interests on a professional and large scale.“

De eigenaren van GTH hebben naast investeringen in Egypte, waaronder een groot areaal aan citrus en druiven, ook diverse constructiebedrijven en een omvangrijke portefeuille aan vastgoed investeringen in Saudi Arabië, Dubai en Qatar.
Naast de activiteiten in Nederland heeft FIG inmiddels ook een bedrijf in Egypte opgericht: FMI Egypt. FMI Egypt is een handelsbedrijf dat zich zal bezig houden met de rechtstreekse export naar West- en Oost Europa en de import en distributie van overzees fruit in het Midden Oosten.

De nieuwe directie van FIG zal bestaan uit Henk Bouman en Tarek Khalifa, ondersteund door René en Peter Bouman. Het commerciële team van FMI bestaat verder uit Wim Bezemer, Medhat Samir en Mirza Huzic. Wim Bezemer, hoofd verkoop, over de joint venture: “Ik ben enthousiast over deze nieuwe samenwerking en het zal ons in staat stellen om voor onze klanten een sterk en breed assortiment samen te stellen”.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.