Opleving slamarkt

Tholen - De slamarkt heeft de laatste tien dagen een mooie opleving gehad. "Er is weinig aanbod, dus de vraag is flink toegenomen. Ook in het buitenland is het maar kommer en kwel. Daarnaast is de ijsbergsla ook nog eens extreem duur. Dus dat is deels ook weer gunstig voor de gewone sla", zegt Henk van Doorne van Van Doorne Imex uit 's-Gravenzande.De prijs van de polysla schommelt tussen de 28 en 35 cent; de jumbosla wordt voor 50 tot 60 cent verkocht. "Naar verwachting zal er de komende weken niet zoveel aanbod zijn, dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Verleden jaar hadden we een slechte novembermaand. Nu zijn de prijzen ruim verdubbeld ten opzichte van vorig jaar en ik zie de periode tot de Kerst wel zitten", zegt Henk. "Met name Scandinavië trekt er hard aan. Rusland en het Verenigd Koninkrijk doen wat zuiniger aan."

Volgens de teler, die zelf exporteert, is de kwaliteit van de sla op een goed niveau. "Zeker de telers die hebben gestoomd, hebben geen kwaliteitsproblemen. De zogeheten gelegenheidstuinders hebben wat meer problemen. Het is nog niet zo simpel om een goede krop sla te telen. Dat doe je niet van de ene op de andere dag."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.