"Productiedaling zorgt voor hogere prijzen"

Pink Lady seizoen weer begonnen bij Van Dijk Foods

Tholen - Het nieuwe Pink Lady-appelseizoen is weer begonnen en de eerste volumes uit Frankrijk en Italië zijn binnengekomen bij Van Dijk Foods Belgium. Volgens Stijn Weckx zijn het momenteel nog kleinere hoeveelheden en zullen de grotere aantallen binnen twee weken arriveren. "De kleur en kwaliteit van de appelen zijn goed, maar de kalibers vallen dit jaar groter uit, vooral in Italië. De eerste appelen die rijp zijn groeien op de jongere aanplantingen. Deze zijn minder dicht vruchtdragend en daardoor zijn de appelen iets dikker. Vorige week was ik in Frankrijk en naar verwachting zullen de kalibers van de tweede pluk beter geschikt zijn voor de inpak. De meest geschikte maatvoering voor onze afnemers is 100/110. De appelen worden voornamelijk geleverd aan supermarkten en groothandels."


Stijn Weckx

"We zien het seizoen positief tegemoet, maar het is afwachten hoe het precies zal verlopen. De oogst is kleiner dan vorig jaar en zeker op dit moment is er een kleinere beschikbaarheid. Dit heeft ook met het weer te maken. In bepaalde delen van Frankrijk heeft het erg veel geregend. Daardoor konden de producten pas laat worden gepakt. Het is wel per regio verschillend. Bij sommige kunnen we spreken van een daling van 10 tot 15% en bij andere gebieden is dat weer minder."Stijn geeft aan dat de prijzen dit seizoen hoger liggen dan andere jaren. "Deze liggen vast voor de aanvang van het seizoen, maar kunnen variëren naargelang het seizoen vordert. De aankoopprijzen verschillen gemiddeld zo'n 15 tot 20 cent in vergelijking met vorig jaar. Qua volumes zien we elk jaar een stabiele vraag, die langzaam maar zeker toeneemt. Wat dit seizoen gaat brengen, is afwachten, gezien de hogere prijzen."

Voor meer informatie:
Stijn Weckx
Van Dijk Foods Belgium
Importcentrum ECFG Brussel
Werkhuizenkaai 112/152
Magazijn 23-24
1000 Brussel
Tel: +32 2 245 75 26
Fax: +32 2 245 88 07
Mob: +32 472 20 67 47
www.vdfb.be
www.appel-pinklady.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.