"We waren alleen op de Europese markt"

Argentinië: weer oorzaak goed citroenenseizoen

Mercedes Young van Latin Lemon geeft aan dat dit jaar het Argentijnse citroenenseizoen goed is verlopen dankzij het weer. "In april hebben we veel regen gehad. Dit zorgde ervoor dat we pas later konden beginnen met de oogst. Hierdoor arriveerden de Argentijnse citroenen later in de Europese markt. Dit startte in mei en kwam precies na de Spaanse volumes aan. We waren alleen in de Europese markt en dat was een goede positie."

"Argentinië exporteerde een vergelijkbare hoeveelheid fruit als vorig jaar naar Europa, maar het verschil was dat dit jaar de prijzen veel gunstiger en stabieler lagen. Ze begonnen rond de 18 tot 18,50 per doos en dit bleef vrijwel het hele seizoen hetzelfde. We hadden verwacht een verlies te maken, maar dit viel alles mee."Door het stabiele jaar was Argentinië ook in staat om te exporteren naar het Verre en Midden Oosten. Het land wil zich in de toekomst ook richten op de VS en China. Het volume om te groeien is er zeker. De citroenproductie dit jaar was 1,5 miljoen ton en daarvan werd slechts 250.000 ton geëxporteerd.

Voor meer informatie:
Mercedes Young
Latin Lemon SRL
Tel: +54 381 482 11 13/55
Mob: +54 9 381 575 1808
myoung@latinlemon.com.ar
www.latinlemon.com.ar

of

Martina Delacroix
All Lemon
Tel: + 54 9 11 66447260
md.@martinadelacroix.com or info@all-lemon.com
www.all-lemon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.