Peru promoot blauwebessenteelt

Peru promoot blauwe bessen. Het land wil laten zien dat dit gezonde fruit ook in het Peruaanse berglandschap goed verbouwd kan worden. Het initiatief komt van Sierra Exportadora. "We hebben de juiste weersomstandigheden om het hele jaar door te produceren," aldus Máximo Jiménez van Sierra Exportadora. "Dit is vooral voordelig in september en oktober, wanneer de globale productie laag is en telers $30 per kilo kunnen krijgen. Hierdoor wordt het een zeer winstgevend gewas." Productiegebieden zijn Cajamarca, Callejón de Huaylas, Arequipa, Ica, Lima en Trujillo. 

Chili is de grootste Zuid-Amerikaanse exporteur en belangrijkste leverancier voor de Noord-Amerikaanse markt, gevolgd door Argentinië en Uruguay. Manual Flores van Industria Alimnetaria: "De blauwe bes is al een tijdje het meest geëxporteerde zachtfruit en wordt voornamelijk naar de VS en Europa verzonden. Tot 2011 hadden exportvolumes een waarde van $84.000. Chili had weliswaar 15.000 meer hectare, maar zij lopen ook 15 jaar voor op het gebied van productie en technologie."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.