La Distillerie beste groenterestaurant Wallonië en Luxemburg!

Volta beste groenterestaurant Vlaanderen

De winnaars voor de Award van de Beste Groenterestaurants 2013 zijn op 5 november bekendgemaakt! De Belgische prijsuitreiking vonden vanavond plaats in de stadserres van GENT. Zie in bijlage het Denk Groenten! Denk Fruit!-menu van de hand van Chefs Kobe Desramaults (Winnaar Vlaanderen 2012), Philippe Fauchet (Winnaar Wallonië 2012), Dimitri Tytgat (Alfin Catering) en Frank Fol (De Groentekok®). 

Winnaars

De jury, onder leiding van Frank Fol, loofde de 7 genomineerde Belgische restaurants. “Het niveau van de wedstrijd lag ook dit jaar weer bijzonder hoog. De zeven genomineerde restaurants hebben de jury verrast met bijzondere en smaakvolle creaties met groenten en fruit in de hoofdrol”. 
“Bij Volta te Gent wordt met groenten gegoocheld alsof het kinderspel is” zegt Frank Fol. Dat is nu net wat de jury nastreeft. “De groentecreacties zijn uitzonderlijk smaakvol, creatief en van zulke puurheid dat we Folop konden genieten van het kunnen van Olly De Ceulenaere en zijn team”. De jury loofde ook de zeer sterke prijs/kwaliteit verhouding van de Volta-lunch. Dat is een extra troef omdat hun Denk Groenten! Denk Fruit!-koken hierdoor zeer toegankelijk wordt gemaakt voor het grote publiek. Om die reden wil de jury Volta graag belonen met de titel van Beste Groenterestaurant 2013 van Vlaanderen. De jury wordt hierbij bijgestaan door de online stemmers die Volta met 1.737 stemmen ook overtuigend als winnaar naar voor schoven. Ook Zeno in Brugge krijgt van de jury speciale aandacht. Frank Fol. “Dit is echt een voorbeeld van een chef die de filosofie Denk Groenten! Denk Fruit! helemaal beet heeft. Reinout Reniere zal ons de volgende jaren nog sterk verbazen met zijn bijzondere creatieve groentegerechten en zijn visie op de hedendaagse Vlaamse keuken”. 

De winnaar in Wallonië - Groothertogdom Luxemburg werd zonder twijfel het Restaurant La Distillerie van Château Bourglinster. Het waw-effect dat Rene Mathieu bij de jury bracht, was zo overtuigend dat de andere kandidaten het bijzonder moeilijk kregen om beter te doen. “Denk Groenten! Denk Fruit! is de chef al jaren eigen. Dat wisten we voor we dit toprestaurant bezochten. Maar dat groenten en fruit zo dominant de leiding krijgen zowel in hoeveelheid als in smaak was zelfs voor ons een grote verrassing” alsdus Frank Fol. “De gerechten waren telkens weer mooi in smaakbalans, verrassend en lekker. Dit moeten de mensen proeven om overtuigd te worden van de smaaktroeven van een groente-en fruit keuken!”. Het publiek geeft ook hier de jury meer dan gelijk: La Distillerie mocht 3.190 online-stemmen achter haar naam noteren.

Volta en La Distillerie mogen deze titel een jaar lang dragen en zullen hiermee ambassadeur zijn van het platform Denk Groenten! Denk Fruit! Alle zeven de restaurants worden door de jury erkend als “Groenterestaurants” en zullen met een symbolisch “Radijsje” opduiken in de nieuwe GaultMillau Gids 2013. Ze zullen ook een rol spelen bij de overige projecten die op stapel staan. 

Prijs

Beide restaurants winnen niet alleen de titel, maar kregen ook een mooie award uitgereikt: een bijzondere creatie van de internationaal gerenommeerde kunstenaar Arne Quinze op porselein van Pieter Stockmans en de Denk Groenten!-Box van De Groentekok®. 

Meer informatie:
Platform Denk Groenten! Denk Fruit! 
Frank Fol, De Groentekok® 
E-mail: groentekok@frankfol.be 
Telefoon: +32-475-973441


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.