Volop bittere komkommers in Chinese keuken

De sopropo of paré of balsempeer is een kruidachtige, snelgroeiende klimplant uit de komkommerfamilie (Cucurbitaceae). Er zijn een drietal rassen verkrijgbaar: de Chinese felgroene Kugua, de donkergroene ovale Karela uit India en de subtropische Sopropo uit Zuid-Afrika.

De sopropo komt van oorsprong uit tropisch Azië. De soort wordt onder andere in warme gebieden in Zuid- en Zuidoost-Azië, in China, in tropisch Zuid-Amerika (onder andere in Suriname) en in het Caribisch gebied gekweekt. In Nederland worden de vruchten te koop aangeboden in toko's , de beter gesorteerde supermarkten in de grote steden en op markten in de grote stedenDoor de extreem bittere smaak zijn de culinaire mogelijkheden van de vrucht niet erg groot. Door de bittere smaak is rauw nuttigen van de groente niet mogelijk. In de Chinese keuken worden ze vaak gestoomd en geserveerd in soepen of in combinatie met varkensvlees, ui, gember en saus van zwarte bonen. De bittere komkommers zijn rijk aan vitamine A, B12, B2, C, ijzer, calcium, fosfor, koper en aluminium.

Bron: BLE

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.