"Hicham Kissami: "Vooruitzichten erg goed"

Maroc Fruit Europe start export Berkane-Clementines

Tholen - Maroc Fruit Europe is afgelopen week gestart met de export van de eerste Berkane-clementines. "Door het warme weer zijn we iets later, maar de afgelopen twee weken is er flink wat regen gevallen en dat heeft de rijping van het fruit bevorderd", vertelt Hicham Kissami.

Volgens Hicham zijn de vooruitzichten van het Clementine-seizoen erg goed. "Berkane wordt ook wel de Clementine-hoofdstad van Marokko genoemd. Onze clementines hebben een dieporanje kleur en de smaak is onvergelijkbaar met andere Maroc-Clementines. Afnemers komen bij ons terug, puur om de smaak en kwaliteit van het product." Volgens de exporteur is de productie in Agadir - de andere Clementine-streek - zo'n 30 tot 40% lager, wat kan resulteren in extra vraag naar Berkane-Clementines. In Berkane is de productie hoger dan vorig jaar maar zoals eerder vermeld is de vraag veel groter dan vorig jaar."

Vorige week werden de eerste containers naar Rusland verzonden en deze week gaat de export naar Europa van start. "Russische afnemers willen gewoon de primeur-Clementines eerder hebben dan hun buurman, ook als de smaak nog niet helemaal op niveau is. Voor de Europese markt zal de smaak en kleur wel op een goed niveau liggen", zegt Hicham.

Pakstations samengegaan

"In Berkane zijn het afgelopen jaar het overgrote deel van de pakstations samengegaan onder één groep. Deze groep is verantwoordelijk voor de verkoop en logistiek naar diverse markten zoals Rusland en Canada. Doordat de pakstations samenwerken is het makkelijker om programma's te maken met diverse afnemers zoals grote retailers. Er zijn afnemers vanuit diverse landen die 3.000 / 3.500 ton per week verladen. Ook wordt de laatste jaren in Berkane steeds meer gewerkt aan het optimaliseren van de kwaliteit in pakstations en plantages. De afgelopen 4/5 jaar zijn er duizenden hectaren beplant met Clementine-bomen."

Maroc Fruit Europe levert de Clementines aan afnemers in Nederland, Frankrijk en België, maar exporteert ook steeds meer direct uit Marokko naar andere bestemmingen. "Een land als Rusland neemt grote volumes af en ook nog eens maten die in Europa moeilijk te verkopen zijn", besluit de exporteur.

Voor meer informatie:
Maroc Fruit Europe B.V.
Hicham Kissami
Tel Marokko: 00212-6270 39 163
info@marocfruiteurope.com
www.marocfruiteurope.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.