Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"West-Europese consument pruimt geen pit"

Prijzen Italia-druiven steken schril af bij Braziliaanse Thompsons

Tholen - Waar er op dit moment Braziliaanse Thompson-druiven worden verkocht voor 16 - 16,50 euro (4,5 kilo), krijgen de Italianen momenteel maar 8,50 - 10 euro voor 7 kilo Italia-druiven. "Een goede Italia-druif is verschrikkelijk lekker, maar op de één of andere manier willen wij die kwaliteit in Nederland, België en Engeland niet betalen. Men pruimt hier de pit niet en grote supermarktketens laten ze daarom links liggen", vertelt een handelaar.



Naast de pit is ook de presentatie van de Italiaanse druiven een aandachtspunt. "Wanneer men in Italië de druiven in een schaaltje legt en gelikt verpakt met een strik eromheen, ga je gegarandeerd weer Italia's verkopen. Maar een retailer zet een kist neer en je moet bij Italianen niet aankomen dat hij zijn grote tros in een puntschaaltje moet leggen. Dan stuurt hij je met een hooivork van zijn erf af."